Saçlarınızın dökülmesinin nedeni normal bir süreç mi ya da metabolik bir hastalıktan mı kaynaklanıyor? Bu soruya verdiğiniz cevap çok önemlidir. Soruya verdiğiniz cevaba göre saç dökülmenize çareler bulunacaksınız.

Saçlarınız normalde kendini yenileyen döngülere sahip olan oluşumlardır. Biyolojik döngüsünde 3 ayda bir kendini yeniler. Fakat bunun dışında saçların dökülmesine neler sebep olur? Saçlar eylül ekim ayı gibi fazlaca dökülmeye başlar. Çünkü saçın normal sağlıklı periyodunu sürdüren biyolojik süreç bu yönde işler. Saçlarınız yaz aylarında fazlaca ve zamansız dökülmeye başladıysa yiyecek ve meyvelerdeki çinko ve bazı aminoasitler yönünden eksik beslendiğinizin belirtisidir. Ayrıca yaz aylarında yüzme gibi aktivitelerin oldukça sık yapılması ve güneşin etkisiyle biyolojik saatinizin ayarlarını değiştiriyorsunuz. Biyolojik saatiniz işlemeden ağustos ayından aldığınız mineral desteği almanız durumunda eylül ve ekim ayında karşılaşacağınız saç dökülmesini minimuma indirebilirsiniz.

Image

Saç dökülmeleri çoğu zaman sağlık problemlerinden de etkilenmektedir. Bazı metabolik hastalıklar saç dökülmesinin artmasına neden olabilir. Örneğin tiroid hastalığına sahip bireylerin metobolik olarak yaşadıkları dengesizlik sonucunda saçları cansızlaşır ve dökülmeye başlar. Yine erkeklerde kontrolsüzce yapılan spora düşkünlük de saçlarının dökülmesine sebep olmaktadır.

Image


Saç dökülmesinde önemli olan bir unsur ise protein eksikliğinden kaynaklanan dökülmelerdir. Uzun süren diyet programlarını uygulamanız durumunda vücudunuz ihtiyacı olan proteini saçlarınızdan alacak ve dolayışıyla da saçlarınız dökülmeye başlayacaktır.

Image

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları