Bilim insanları çalışırken düşük enerjiye ihtiyaç duyan ve bu enerjiyi çevresinden karşılayan bir akıllı telefon geliştirdiler.

Hindistanlı bilim insanları, düşük enerjiyle çalışan ve enerjisini etraftaki ışık ve radyo sinyalleriyle karşılayabilen pilsiz bir akıllı telefon yapmayı başardılar. Geliştiriciler telefonu kullanarak internet üzerinden Skype görüşmesi yapmayı bile başardılar ve telefonun şebeke üzerinden telefon görüşmesi de yapabileceğini söylediler. 

Ekibin başındaki Washington Üniversitesi'nde doçent olan Shyam Gollakota, neredeyse sıfır güç tüketen ve pile ihtiyaç duymayan bir cep telefonu yapmayı başardıklarını açıkladı. Araştırmacılar bir akıllı telefondaki yüksek enerji tüketen elektronik devreleri ortadan kaldırdıklarını ve düşük enerjiye ihtiyaç duyan yeni sistemler geliştirdiklerini söylediler. 

Telefon o kadar düşük enerjiyle çalışıyor ki biri telefonla konuşurken oluşan ses dalgalarının titreşimlerini kullanarak bile enerji üretiyor. Ancak bu telefonu kullanabilmek için birkaç yıl daha beklememiz gerekebilir çünkü telefon şimdilik sadece bir prototip, yani geliştirme aşamasında. Ayrıca telefon şimdilik sadece wifi üzerinden telefon görüşmeleri gerçekleştirebiliyor. Geliştiriciler telefonun birkaç yıl içinde günlük kullanıma hazır hale geleceğini belirttiler. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları