Herkesin hayali parlak bir cilde sahip olmak. Fakat çevre faktörü ve yılların geçmesi ile ciltte bir takım sorunlar baş göstermeye başlayacaktır. Bu yüzden ne kadar erken önlem alınırsa o derece karlı bir yatırım yapmış olursunuz gelecek yıllara. Peki, bunu yapmaya nerden başlamalı? İlk olarak doğal ve sağlıklı beslenmekten geçiyor.

Image

Cilt güzelliği sadece dıştan uygulayacağınız kremlerle parlak ve sağlıklı hale gelmez. Önemli olan içten de besleyebilmektir. Uzmanların önerisi doğrultusunda içeceğiniz su miktarını unutmamanız gerekmektedir. Günümüzde hava kirliliğinin cildimizdeki kötü etkisinibilmeyen kalmamıştır. Cildimizi kirleterek açık gözeneklerin hepsini kirledoldurmaktadır. Yüzünüzdeki siyah noktaları, firmalar tarafından üretilen,siyah nokta temizleme bantları ile temizlemeyi unutmamalısınız. Sonrasında iseboşalan gözenekleri temiz hali ile sıkılaştırmak için toniklemeyi aslaunutmayın. Ardından temizlenmiş cildinize süreceğiniz nemlendirici ile ne kadarsağlıklı ve temiz bir cilt elde ettiğinizi hissedeceksiniz. Nefes alan bircilt! Günlük hayatınızda ise nemlendiricilerden her daim yardım almalısınız.Cilt dokusunun elastikiyetini kaybetmemesi, yıllara meydan okuyan bir cilt içinher gün düzenli biçimde nemlendirici kullanımı şart.

Image

Doğalcilt maskelerini de fırsat buldukça yapmalısınız. Makyaj malzemelerinde mümkünolduğunca mineral makyaj malzemelerinden tercih edilmeli. Fakat buna imkânyoksa en ince yapıda olan ürünleri tercih etmelisiniz ki cildiniz nefesalabilsin. Özellikle ten ürünlerinden bir adım daha geri durmakta fayda var.Sorun olan ufak izleriniz ise, bunları kapatıcı yardımı ile kapatabilirsiniz.

 Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları