Kadınların yaşamları boyunca hayata karşı daha iyimser ve güçlü bir şekilde olmaları kalp rahatsızlıkları ve kanser gibi rahatsızlıklara yakalanmama konusunda daha avantajlı oldukları ortaya çıktı. Harvard Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre, hayata iyimser bir biçimde bakan kadınların daha uzun yaşadıkları tespit edildi.

Image

Harvard Üniversitenden uzmanlar kadınların hayata karşı dahaolumlu bakmalarının kadın sağlığı üzerindeki etkilerini incelediler.Araştırmada tam tamına yetmiş bin kadın üzerinde araştırmalar yapıldı ve şunugösterdi ki; hayata iyimser ve pozitif bakan kadınların kalp rahatsızlığı gibibenzer bir durumdan yaşamlarını kaybetme riskinin yüzde otuz oranında azalmagösterdiği ve kolesterol, tansiyon seviyelerinin daha düşük seviyede olduklarıgörüldü. Diğer taraftan araştırma sonucunda iyimser kadınların kanserhastalığından ölüm risklerinin %16 oranında azalma gösterdiği de tespit edildi.

Image

İyimser kadınların yaşanan sorunlar karşısında daha başarılıoldukları, sigara benzeri kötü alışkanlıklar edinmelerinin daha az ihtimaldâhilinde olduğu saptandı. Araştırmayı yapan uzmanlar, iyimserlik durumunungenetik olarak yüzde yirmi beş oranında insandan insana aktarıldığınıbelirterek yüzde yetmiş beş oranının da sonradan öğrenilebildiğini belirttiler. İyimser kişiler yaşanılan sorunlarakarşı daha başarılı olurken, bu kişilerde sigara gibi kötü alışkanlıklarıedinme ihtimali diğer insanlara nazaran daha az oranda olmaktadır. Diğer yandaniyimserlik yüzde yirmi beş oranında genetik olarak insanlara geçtiği geri kalankısmında sonradan iyimserlik kazanmakta olduğu belirtilmektedir.   

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları