Çok fazla sayıda tüketilen çay ve kahveden dolayı sararan dişlerinizi doktora gitmeden de evde doğal yöntemlerle beyazlatabilirsiniz. İşte ev ortamında dişlerinizi beyaz bir görünüme sokma yöntemleri.

Karbonat ve Oksijenli Su

Image

Karbonat ve oksijenli su kullanarak diş beyazlatma yöntemien sık kullanılmakta olan yöntemdir. Her iki maddeyi macun kıvamına gelenekadar karıştırın ve diş fırçası ile her zamanki gibi dişlerinizi fırçalayın. Buyöntemi 3 ila 5 gün yaptıktan sonra 6 ay ara vermeniz gerekir.

Elma Sirkesi İle Gargara

Image

Seyretilmiş olan elma sirkesinin dişler açısından fevkaladebir etkisi olduğu söylenmektedir. Üç ölçek su ile bir ölçek sirkeyikarıştırdıktan sonra gargara yapabilirsiniz.

Çilek Macunu

Image

Çilek yapısı itibari ile malik asit içermektedir. Bundandolayı da dişlerde oluşan kahve ve çay lekelerine muhteşem bir etkiyapmaktadır. İki çileği ezdikten sonra karbonat ile karıştırıp dişlerinizi beşya da yedi dakika fırçalama yapmanız gerekmektedir. Zira bunu her gün yapmayın.

Muz Kabuğu

Image

Muz kabuğunun iç kısmı manganez, magnezyum ve potasyumaçısından zengindir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun içerisini dişlerinizesürün ve iki dakika boyunca bekletin. Sonrasında iyice durulayınız.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları