Hazır yazın ortasındayken ve en sık kullandığımız parça şort iken; bu sihirli yollara bir göz atmanızda fayda var...

Kendiniz için ideal uzunluğu seçin

Image

Şortla şık görünmeniz için, bedeniniz için ideal uzunlukta şortlar tercih etmeniz son derece önemli. Örneğin kısa bir bacak boyuna sahipseniz ve diz altı şortlar tercih ediyorsanız; şık görünmeniz son derece zor demektir. Bunun yerine sizin bacak boyunuz için ideal olan uzunlukta; yani daha kısa olan şortlar seçerseniz; son derece rahat bir parça olan şortla bile şıklığı yakalamış olursunuz!

Şortunuzun boyunu gittiğiniz mekâna göre belirleyin

Image

Şort deyip geçmeyin. Onun da birçok farklı kesim ve modeli mevcut. Bu yüzden şort konusunda da gittiğiniz yere göre bir seçim yapmanız gerekiyor. Mesela sahile giderken bermuda şortlardan kesinlikle uzak durun. Sahile gittiğinize göre mevsim yaz ve diz altında bir şort seçimi yapmanız için hiçbir sebep yok. Bu yüzden kısacık bir şort, en azından bu seferlik sizin için daha doğru bir seçim olacak. 

Bol kesim şortları da unutmayın

Image

Seçtiğiniz şort modeli, ille de dar olacak ve tüm vücut hatlarınızı saracak diye bir şey yok. Aksine bacak kesimi bol olan şortları da yer ve zamana göre tercih edebilirsiniz. Kalçalarınıza oturan ancak bacak kısmı bol olan şortlar, iki zıtlığın uyumunu bir arada bulundurur. Hem tarz bir görüntüye sahiptir, hem de son derece sadedir. 

Kot yerine akıcı kumaşlar tercih edin

Image

Kot kumaşların içine sıkışmanıza gerek yok. Çünkü aslında şortu güzel gösteren şey ipek, suni ipek ve keten gibi akıcı kumaşlardır. Bu tarz kumaşlar, özellikle de şort formunda kendilerini gösterirler ve de gerçekten harika görünürler. Bu yüzden özellikle de yaz aylarında kotların içine sıkışıp kalmak yerine; akıcı kumaşlardan üretilmiş şortları tercih edin.

Konforunuza önem verin

Image

Seçtiğiniz şortları güvenle giymelisiniz. Bunun için de üzerinizde herhangi bir çekme veya gerilme yapmaması gerekiyor. Aksi takdirde bu durum, herhangi bir giysinin içinde olduğunuzdan daha fazla dikkat çekmenize neden olur. Bu yüzden bedeninize uygun olan, içinde rahat ettiğiniz şortlar giymeye özen gösterin.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları