Eğer tatil yapmak için gecelik kişi başı 1000 doları gözden çıkarıyorsanız sizleri Karayiplerden Japonya sahillerine seçenekleriyle dünyanın en lüks gezi gemileriyle tanıştıralım. İşte dünyanın geceliği en pahalı yolcu gemileri.

 

Seabourn Ovation

Seabourn Ovation

Fiyat: $5,499

Rota: Kuzey Avrupa, İngiltere ve Akdeniz 

Avrupa'nın en yeni lüks gemisi, Seabourn önümüzdeki bahara kadar yola çıkmayacak olsa da şimdiden rezervasyon almaya başladı bile. Dünyadaki en iyi iç tasarımcılardan biri olan Adam Tihany, dev tekneyi baştan kıça kadar tasarladı. Seabourn, geminin restoran menüsünü yönetmesi için üç Michelin yıldızlı ünlü şef Thomas Keller ile çalışıyor. Aladdin ve Aslan Kral gibi Disney eserlerinin yazarı Tim Rice ise eğlenceden sorumlu sunuyor. Tüm suitler balkonlu ve gemi personels, siz daha tekneye binmeden önce adınızı ve en sevdiğiniz içeceği biliyor.

Regent Seven Seas Explorer

Regent Seven Seas Explorer

Fiyat: $6,000'dan başlıyor

Rota: Afrika/Hindistan, Akdeniz, Kuzey Avrupa, Güney Amerika

Explorer'da genelde zengin ve ünlülerin detoks yapmaya gittiği, Arizona'da bulunan bir hiper lüks spa ve sağlıklı yaşam merkezi olan Canyon Ranch Spa var. Gemi 375 suit odadan oluşuyor; bunların en büyüğü 3.000 metrekare, iki balkon ve kendi özel spa'sı ile geliyor.

Ponant Le Laperouse

Ponant Le Laperouse

Fiyat: $12,460'dan başlıyor

Rota: İzlanda, Asya, Hindistan, Seyşeller, Maldivler, Sri Lanka, YunanistanMısırİtalyaİspanyaPortekiz, Akdeniz ve İskandinavya

Ponant’ın dört büyük gemisinden biri olan Le Laperouse, dev gemilerin giremediği limanlara girebiliyor. Oldukça pahalı olması diğer büyük gemilere oranla çok daha fazla kişisel alan sunmasından kaynaklanıyor. Gemi altındaki cam pencereler sayesinde derin suları görebiliyorsunuz. Ayrıca tekne altındaki kameralar da ekranlardan size denizin güzelliklerini gösteriyor.

Royal Caribbean Harmony of the Seas

Royal Caribbean Harmony of the Seas

Fiyat: $699'dan başlıyor

Rota: Florida, Haiti, Jamaika, Meksika, Bahamalar, St. Thomas, St. Kitts, Porto Riko ve St. Maarten

Harmony of the Seas dünyanın en büyük gemisi olma üncanına sahip. Gemi üzerinde metrelerce uzunluğunda su kaykayları, iki tane sörf simulatörü var. Hatta açık alanda büyük bir park bile bulunuyor.

MSC Seaside

MSC Seaside

Fiyat: $449'dan başlıyor

Rota: Bahamalar, St. Maarten, Porto Riko, Meksika, Cayman Adaları, Jamaika ve MSC Cruise şirketinin kendine ait adası Ocean Cay 

İlk misafirlerini Aralık ayında ağırlamaya başlayacak olan MSC Seaside'da bowling salonu, AquaPark ve sınırsız eğlence mevcut. Şık iç tasarımı ise oldukça büyüleyici. Eğer grup halinde giderseniz yanyana olan odaları birbirine bağlayıp bir mega suit oda haline getirebiliyorsunuz.

RMS Queen Mary 2

RMS Queen Mary 2

Fiyat: $1,579'dan başlıyor

Rota: New York'tan Southampton'a trans-Atlantik geçişi, Hamburg, Stavanger, Alesund, Innvikfjorden, Nordfjord, Olden, Aurlandsfjorden, Flam, Sognefjord, Bergen, Southampton, Boston, Le Havre, Newport, Sydney Ns, Quebec, Saguenay, Gaspe, Halifax limanları

RMS Queen Mary 2'de tam bir dünya turuna çıkmak isterseniz bu size toplam kişi başı 183.000 dolara mal olur. Bu teknenin pahalı odaları iki katlı, iki banyolu, özel bir spor salonu, kendine ait güvertesi var. Eğlence olarak ise gemide büyük bir planetarium/3-D sinema ve deniz üzerindeki en büyük şarap evlerinden biri yer alıyor. Ayrıca evcil hayvanlarınız için de büyük konforlu alanlar var.

Norwegian Joy

Norwegian Joy

Fiyat: $569'dan başlıyor

Rota: Şangay, China Hakata (Japonya), Nagasaki (Japonya), Miyazaki (Japonya), Kobe (Japonya), Kochi (Japonya), Hiroşima (Japonya), Pekin (Çin

Bu yıl denizlere inecek olan Joy, Şangay'dan başlayıp Çin ve Japonya arasında seyahat edecek. Gemi Ferrari ile işbirliği yaparak güverte üzerine iki katlı bir yarış pisti koydu. Açık hava lazer silah oyunu, çok katlı su parkı, çarpışan arabalar ve açık hava parkları da eğlencenin sadece bir kısmını oluşturuyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları