İnsan yapısının ne kadar mucizevi bir şey olduğunu bilmeyen yoktur. İşte sizin için insan vücudu hakkında enteresan bilgiler.

Ayaklar Yarım Litre Ter Üretebilir

Image

Ayak yapımızın her birinde toplamda beş yüz bin adet ter bezi bulunmaktadır. Gün içerisinde sürekli kapalı olduğunu ve hareket halinde olduğumuzu düşündüğümüzde ayaklarımızın tek başına ter ürettiğini rahatça söyleyebiliriz.

Bilgiler Farklı Hızlarla Hareket Etmekte

Beynimizin bilgi akışını hepimizin bildiği üzere nöronlarsağlamaktadır. Beynimizde bulunan nöronlar farklı biçimlerde yapılanmakta vebuna bağlı olarak ise aldığımız bilgiler nöronlar arasında farklı hızlardahareket etmektedirler. Bu sebepten dolayı bazı bilgileri almamız geç bir süredeolurken, bazen de bilgileri almamız hemen olabiliyor.

Kadınlar Daha İyi Koku Almakta

Image

Yapılan bir araştırmaya göre, kadınların koku alma duyumları tanımlamada erkeklere oranla daha başarılı düzeyde.

Adrenalin Tutkusu İnsanı Güçlü Yapar

İnsan çok korktuğu ya da bir tehlike sezdiği andabedenimizde inanılmaz derecede değişimler oluşmaktadır. Strese sebep olan birdurum beynimizde yer alan Hipotalamus’u harekete geçirmektedir. Bu hormon stresanında insan vücudunun rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

Hapşırmak Saatte 160 KM Hıza Ulaşabilir

Image

Hapşırığımız vücudumuzdan 160 km hızla dışarı çıkarak vücudumuzu terk edebilmektedir. Bazı durumlarda hapşırıklar çok şiddetli olabilmektedir. Bu sebepten dolayı hapşırmayı tutmaya çalışmak yapacağınız en zararlı şeylerden biri olabilir. Şiddet derecesi yüksek olan hapşırığı tutmak insan vücuduna büyük hasarlar verebilir. 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları