Bu içeriğimizde dünyanın en ilginç tarzlarından birine sahip olan insanları yani gotikler hakkında biraz bilgi vereceğiz. Görülmeye değer. Siyah elbiseler, siyah ayakkabılar, siyah makyaj ve yine yine siyah... İlginç bir tarza sahip olan modern insan topluluğu olan gotikleri tanıyalım.

Gotik kültürü, siyah giysiler, siyah saçlı boyalar, koyu eyeliner, siyah tırnak işaretleri ve siyah dönem tarzı gibi moda unsurlarını benimseyen ve bir dizi değişik müzik türü üzerine yoğunlaşan çağdaş bir grup insan. Solgun yüzleri ve karanlık ürpertici kıyafetleri ile çocukları korkutan ortaçağ vampirleri gibi görünmeyi seviyorlar.

Solgun yüzleri ve karanlık ürpertici kıyafetleri ile çocukları korkutan ortaçağ vampirleri gibi görünmeyi seviyorlar.

Bütün bunlar bir damla gizem ve biraz Avrupa şıklığı ile bir miktar XVIII. yüzyıl sihiri ve romantizmi içeriyor. Sayılarının az olduğunu düşünürüz fakat kalabalıklardır. Bununla birlikte, bu altkültür bizim düşündüğünüzden çok daha popüler. Dünyanın her yerinde yaklaşık birkaç milyon Goth insan var. Kendi dükkanları, kafeleri, müzikleri ve hatta bir festivalleri var. Her yıl binlerce Goth, Almanya'nın Leipzig kentindeki Wave-Gotik-Treffen'i ziyaret ediyor.

Dünyanın En İlginç Tarzlarından Birine Sahip İnsanlar: Gotikler

Bu festival sadece buluşmak ve iletişim kurmak için değil aynı zamanda bir yarış gibi. Bütün Goth'lar aileleriyle birlikte en güzel ve abartılı kıyafetlerini giyer ve birbirleriyle yarışırlar. Ayrıca konserler ve fuarlar festival boyunca hiç bitmez. İlk buluşma girişimi 1987'de Treffen'de gerçekleşti ve sadece birkaç yüz kişi vardı.

İlk buluşma girişimi 1987'de Treffen'de gerçekleşti ve sadece birkaç yüz kişi vardı.

 Ve 1991'de Almanya'da ilk resmi Wave-Gotik-Treffen Leipzig'deki Eiskeller kulübünde gerçekleşti. O zamandan beri, etkinlik her yaştan daha fazla sayıda Goth'u Leipzig'e çekiyor. 

O zamandan beri, etkinlik her yaştan daha fazla sayıda Goth'u Leipzig'e çekiyor. 

Wave-Gotik Treffen'in en büyük cazibe noktası grup performanslarıdır. Yaklaşık 200 adet karanlık müzik grubu bu festivalde yılda bir kez yer almaktadır.

Dünyanın En İlginç Tarzlarından Birine Sahip İnsanlar: Gotikler

Ayrıca festivaldeki fuarlarda özel kıyafetler, aksesuarlar veya kendi el yapımı mallarını satan Gothlar çok sayıdaki müşterileri sayesinde binlerce dolar kazanıyorlar.

Dünyanın En İlginç Tarzlarından Birine Sahip İnsanlar: Gotikler

Eğlencenin sonuna kadar yaşandığı bu festival gerçekten muhteşem ve üstelik bunlara rağmen Gotikler en sessiz altkültür olarak bilinir. Yerliler, mülke zarar verebilecek bir olayı veya kaba davranışları pek görmediklerini söylüyorlar. Festivalin tüm katılımcılarının, gerçek kraliyet insanı gibi davrandıklarını, lüks cüppeleriyle sokaklarda dolaştıklarını ve bu manzarayı bozacak her olaya tepki gösterdiklerini iddia ediyorlar. Sadece 4 gün süren festivallerinde, bulundukları hal ve tavırlarla takdir toplayan bu insanlar vedalaşıp 12 ay sonra görüşmek için sözleşirler.



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları