Hastayı ziyarete gelip onun moralini yükseltmesi gerekirken tam tersi ona kendi dertlerinden bahsederek hastayı daha da hasta etme durumunu yapması iğreti bir durumdur.

1: Hastanın Odasına Hurra dalmak

Hasta zaten dinlenme ihtiyacından dolayı hastane de müşahede altındayken çevredeki insanların hastayı merak ederek hepsinin de hastayı görmek istemeleri hastanın ise hem enfeksiyon riskini artırmakta hem de gelen konukların sağlığını tehdit etmektedir.

2: Hastanın Yememesi Gereken Yiyecekleri Getirmesi

Hastane koşulları hastalar için gayet uygundur. Hastanede olan temizlik, yemek ve her türlü şartlar açısından uygun olmasına karşılık çevremizdeki yakınlarımız sanki biz hastanede rahat değilmişiz gibi bizleri evdeki yaptıkları o yemeklerle mutlu ve daha iyi hissedeceğimizi düşünerek uygunsuz hediye yemeklerle gelmektedirler.

3: Hastanın Fotoğrafını Çekme

Hasta orda canı ile uğraşırken birde izinsiz bir şekilde fotoğraf çekmeleri ayrıca bunu da sosyal medya hesaplarında kullanmaları çok da itici durumlar ortaya çıkartmaktadır.

4: Hasta Ziyaretini Uzun Tutmak

Hasta ziyaretinin hastanın istirahati için uygun sürede tutulması gerekirken gelen ziyaretçilerin bunu abartarak oturmaya gelmiş gibi saatlerce sohbet etmeleri.

5: Hastanın Moralini Bozucu Davranışlarda Bulunmak

Hastanın bu dönemlerde en ihtiyacı olması gereken şey yüksek düzeyde bir moral motivasyon ihtiyacıdır. Ancak gelen kimseler bu durumun aksine hastanın moralini bozan durumlar anlatarak çevresindeki yakınların yaşadıkları örnekleri de vererek hastanın moralini bozması.

6: Hastanın Derdine Kendi Derdini Eklemesi

Hastayı ziyarete gelip onun moralini yükseltmesi gerekirken tam tersi ona kendi dertlerinden bahsederek hastayı daha da hasta etme durumunu yapması iğreti bir durumdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları