Dünyanın en zeki varlıkları olarak insanoğlu kendisi ile gurur her seferinde gurur duymakta. Diğer yandan zeka denilen şey, içinde bulunulan durumlar karşısında en kestirmeden sonuca ulaşmamız için yardımcı olan düşünce biçimidir. Bu yoldan düşünüldüğü zaman zekanın sadece insanlara değil diğer canlı varlıklara da bahşedilmiş olduğu bir gerçek. İşte buna kanıt olarak gösterilen altı hayvan hakkında bilgileri sizler için derledik.

Rakunlar Temizlik Hastası

Image

Dünyanın en zeki hayvanları arasında yer alan rakunlar yedikleri her şeyi suya daldırıp temizleme yeteneğine sahip. Diğer yandan yapılan araştırmalar sonucunda rakunlara öğretilen tam üç yüz değişik komutu hiç sektirme yapmadan yerine getirebilmektedir.

Meslek Sahibi Güvercinler

Image

Tarih boyunca postacılık için kullanılan güvercinler gelişmiş olan yön bilgileri sayesinde daha önceden asla görmedikleri yollardan bile geriye dönme kabiliyetine sahip canlı varlıklardır. Bilim adamları bunu nasıl yaptıklarına dair bir veriye ulaşamadılar.

Fareler Aç Kalmıyor

Image

Deneylerde kullanılmakta olan farelerin neden kullanıldıklarının bir sebebi var. Hafızalarının gelişmiş olmasından dolayı fareler sorun çözme konusunda oldukça iyidir. Diğer yandan sorunlu durumlara veya farklı koşullara çabucak ayak uydurmaları onların zeka konusunda gelişmiş olmalarının en önemli kanıtı durumundadır.

Maymunlar

Image

Maymunların grup halinde yaşama bilincinin olması, grup içerisinde işbirliği kurabilmeleri ve görev paylaşma özellikleri bakımından insanlara en çok benzeyen hayvanlardır.

Yunuslar Tam Bir Zeka Küpü

Image

Bu konuda bir yanlışlık yok. Bilim adamlarına göre, insandan sonra en zeki canlı varlığın yunuslar olduğu konusunda hem fikir. Bu şirin ve tatlı hayvanlar kütlelerine göre en büyük beyni taşımakta olan canlılar olarak bilinmektedir. Zeka konusundaki diğer kanıtlar ise, gelişmiş olan iletişim düzeyleridir. 

Kargalar En Zeki Kuşlar

Image

Hemen herkes kargaların cevizleri kırabilmek için yukarıdan aşağı doğru bıraktıklarını görmüştür. Bilimsel olarak yapılan araştırmalar sonucunda kargaların altı yedi aşamadan meydana gelen testleri çözebildiği ve anılarını uzun müddetler boyunca hafızalarından sakladıkları tespit edilmiştir.  

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları