Hava sıcaklıkları arttıkça en popüler sporlardan biri de yüzmektir. Yaz aylarının gözde sporu yüzme hem suyun rahatlatıcı etkisini hissetmenizi hem de kaslarınızı suyun gücü ile birlikte üst seviyede çalıştırmanızı sağlar. Vücut ağrılarını dindiren ve keyifli bir spor olan yüzmenin pek çok yararı bulunmakta. İşte yüzmenin vücuda faydaları.

Zayıflamaya Yardımcı

Image

Yüzme, suyun gücü ile yapılan bir aktivite olduğu için kasları yoğun bir şekilde çalıştırarak kalori yakımını hızlandırır. Bir saat boyunca yüzmek yaklaşık olarak 500 kalori yakmanızı sağlar. 

Kasları Güçlendirir

Image

Bütün kas gruplarını çalıştırabilen sporlardan olan yüzme, kasları güçlendirerek daha şekilli sisteme sahip olmanızı sağlar.

Kemik Sorunlarını Giderir

Image

Yüzme kemik sağlığı için oldukça faydalı bir spor. Salon sporlarının aksine kemik ve omurilikler üzerinde baskı kurmayan yüzme, kemiklerin bağımsız bir şekilde çalışmasını sağlar ve dokularda baskı oluşturmaz.

Kalp Sağlığını Korur

Image

Yüzme kalbi yormayan aktivitelerin başında geliyor. Yüzme sporu aşırı efor sarf etmeden gerçekleştirilen bir spor olduğu için kalp hastalarına da öneriliyor.

Oksijen Alımını Artırır

Image

Solunum sistemini güçlendiren yüzme, beynin ve dokuların daha fazla oksijen tüketmesine ve vücudun zinde olmasına destek oluyor. Bu da kişilerin daha iyi düşünebilmelerini ve daha dinç hissetmelerini sağlıyor.

Diyabet Problemini Azaltır

Image

Vücuttaki bütün kasları çalıştıran ve insülin direncini azaltmaya yardımcı olan yüzme sporu, diyabet hastalığı riskini de önemli ölçüde azaltıyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları