Eğer ki yurt dışına giderseniz bilmeniz gereken 10 garip kuralı sizler için derledik. İşte o kurallar.

1. Tek Çocuk Kuralı, Çin

Tek Çocuk Kuralı, Çin

1987'de yürürlüğe giren bu kurala göre; Çin'de iki veya daha fazla çocuğunuz varsa yüksek vergi ödemeyi göze almanız gerekiyor. Yani Çin'de çocuğun var derdin var.

2. Bilgisayar Oyunları Yasağı, Yunanistan

Bilgisayar Oyunları Yasağı, Yunanistan

2002'de ilk olarak online kumar oyunları için getirilen bu yasak, daha sonrada tüm elektronik oyunlar olarak genişletilmiş. Bu yasak, sonrasında diğer ülkelerde “Oyun Bağımlılığına Karşı Anneler" adında bir oluşumun başlamasına sebep olmuş. 

3. Domuzunuza “Napolyon" Adını Koyamazsınız, Fransa

Domuzunuza “Napolyon" Adını Koyamazsınız, Fransa

Eğer Fransa'ya yerleşirseniz ve evcil hayvan olarak bir domuz beslemeye karar verirseniz, bu hayvana hangi ismi vermeyeceğinizi biliyorsunuz.

4. Yastıklar da Silah Sayılır, Almanya

Yastıklar da Silah Sayılır, Almanya

Almanya'da yastıklar “pasif silahlar" kategorisine girer. Cezası-yatarı ne kadar süreden başlar bilmiyoruz ama Almanya'ya gidince kimseye yastıkla saldırmayın lütfen.

5. Burun Karıştırmak, İsrail

Burun Karıştırmak, İsrail

Yahudilere özgü Sebt gününde burun karıştırmak yasaktır. Çoğumuz bu yasağın “iğrençlik" nedeniyle olduğunu düşünsek de, bu yasak aslında burun karıştırmak sonucu kanama olabileceği ve bu günün kurallarını bozabileceği için konmuştur.

6. Pantolon Giyme Yasağı, Svaziland

Pantolon Giyme Yasağı, Svaziland

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Svaziland'da yönetim diktatörlüktür. King Mswati III tarafından yönetilen ülkedeki garip kurallardan birisi de kadınlara pantolon giyme yasağıdır. Eğer bir kadın halka açık alanda pantolon giyerken yakalanırsa, o pantolon askerler tarafından yırtılır ve kadın aşağılanırmış.

7. Halka Açık Yerlerde Çiftleşme Yasağı, ABD

Halka Açık Yerlerde Çiftleşme Yasağı, ABD

Kaliforniya'da okullara ve kiliselere 500 m mesafede hayvanların çiftleşmesi yasaktır. Şu an bu yasak için herhangi bir kolluk kuvvet birimi atanmamıştır. Bu durum da bu yasak neden var sorularını akıllara getirmektedir.

8. Plakaya Göre Trafik Yasağı, Filipinler

Plakaya Göre Trafik Yasağı, Filipinler

Filipinler'de plakaları 1 ve 2 rakamları ile biten araçlar haftanın belirli günleri, belirli saatlerde trafiğe çıkamazlar.

9. Evlilik Onuru Yasası, Japonya

Evlilik Onuru Yasası, Japonya

Japonya'da iki erkek kardeşten büyük olanı, küçük kardeşin eşine evlenme teklif edebilirmiş (yengesine). Bu yasa Uzakdoğu'nun büyüklere saygı kültürünün günümüze yansımış şekli olarak nitelendiriliyor.

10. Parlamentoda Ölme Yasağı, İngiltere

Parlamentoda Ölme Yasağı, İngiltere

Birleşik Krallık'ta parlamentoda ölmek yasaktır (ölünce ceza mı alıyorsunuz onu bilemiyoruz). Uluslararası toplantılarda ülkeler arasında dalga geçilen bu yasa, yakın zamanda yürürlükten kalkmıştır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları