Yükseklik korkusu yaşayanların bahsedeceğimiz bu tür mekanlara gitmesi zor görünüyor. İşte dünyanın en ilgi çekici turistik mekanları.

The Aiguille du Midi Skywalk / Fransa 

Image

Fransız Alpleri’nde asılı olan cam kutu, yerden 3 bin 842 metre yükseklikte. Bu cam kutunun içindeyken, başka bir yerde nadiren yaşayabileceğiniz bir heyecana kapılacaksınız. Chamonix’in merkezinden, bir teleferikle yapacağınız 20 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz Aiguille du Midi, Fransız, İsviçre ve İtalya Alpleri’nin 360 derecelik manzaralarını sunuyor.

The Grand Canyon Skywalk / ABD 

Image

Dünyanın Yedi Doğal Harikası’ndan biri kabul edilen Büyük Kanyon Las Vegas’tan sadece iki saat uzaklıkta. Kanyonun dere yatağından 1220 metre yükseklikte duran camla kaplı ve at nalı şeklindeki 22 metre uzunluğundaki köprüde yürürken kendinizi son derece gergin hissedebilirsiniz. Fakat bu mühendislik harikası köprü 70 747 jetini taşıyabilecek kadar sağlam inşa edilmiş.

Skydeck / ABD 

Image

Chicago’daki Batı Hemisphere’in en yüksek binası Willis Tower’ın 103. katında bulunan Skydeck, camdan inşa edilmiş kapalı balkonlardan oluşuyor. Yerden yaklaşık 473 metre yükseklikteki balkonlar, 4,7 metre genişliğe ulaşıyor. Şehrin muhteşem manzarasını ayaklarınızın altına seriyor.

CN Tower / Kanada 

Image

Binaya yüksek güvenlikli bir kemer sistemiyle bağlı olsanız da Toronto’daki CN Kulesi’nin tepesini çevreleyen 1,5 metrelik bir platform üzerinde, 356 metre yükseklikte elleriniz serbest bir biçimde en uç noktada durmaya çalışırken, bir adrenalin patlaması yaşamanız olası… Bir binanın dışındaki en yüksek yürüyüş yeri olarak 2011’de Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ‘EdgeWalk’, en az altı kişilik bir grupla yapılıyor ve 30 dakika ila 1,5 saat sürüyor. Toronto şehri ve Ontario Gölü’nün nefes kesen manzarası eşliğinde bireysel limitlerinizi zorlamak isteyebilirsiniz. Hatta sevgilisine evlenme teklifinde bulunmak isteyenler için de oldukça ideal bir mekan.

SkyCab / Malezya 

Image

Langkawi’de ormanların ve dağların inanılmaz bir görüntüsünü sunuyor. Tabanı tümüyle camdan yapılmış teleferiklerden oluşan SkyCab’le, Machincang Dağı’nın eteklerine yaptığınız yaklaşık 2 km’lik yolculuğun sonunda 708 metre yüksekliğe ulaştığınızda kısa yürüyüşlerle izleme platformlarına varacak ve yamaçlardaki benzersiz bitki örtüsünün, ormanlık vadinin, Langkawi Adaları’nın ve Güney Tayland’ın 360 derecelik panaromik manzarasının tadını çıkarabileceksiniz.

Sky Tower / Yeni Zelanda 

Image

Auckland’daki Sky Kulesi’nden rehberler eşliğinde şehrin turistik yerleri hakkında bilgi alabilir ve 360 derecelik bir şehir manzarası eşliğinde kulenin çevresinde yürüyebilirsiniz. Fakat bunun dışında adrenalin patlaması yaşayacağınız başka bir aktivite mevcut. Yerden 192 metre yükseklikteki kuleden saatte 85 km hızla şehrin üzerine atlayabilirsiniz. Tamamen güvenli olan bu aktivite unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Trolltunga Uçurum / Norveç 

Image

Zorlu bir dağ yürüyüşünden sonra, Odda’daki Skjeggedal vadisinin üzerinde uzanan 2 bin 300 metre yükseklikteki uçurumun üstündeki yatay kayanın sunduğu Ringedal Gölü’nün ve Folgefonna buzulunun çarpıcı manzarasının güzelliğini takdir etmemek mümkün değil.

Dachstein Buzulu / Avusturya 

Imageü

Dachstein Buzulu’nda bir uçurumun arasına kurulmuş süspansiyonlu köprüde yürümek gibi yapılabilecek pek çok heyecan verici etkinlik var. Fakat ‘Hiçliğe Giden Merdivenler’in üzerinde durmak muhtemelen en heyecan verici olanı… Camdan yapılmış bir platformun, bulutlarla yan yana, çevrenizi saran havanın inceliği altında seyrine dalacağınız manzara sonsuza kadar hafızanızda kalacak bir deneyim.

Tokyo Skytree / Japonya 

Image

Dünyanın en uzun kulelerinden biri olan bu yapı, 634 metre yükseklikte. Kule, 350 metre yükseklikte bulunan 5 metre yüksekliğindeki geniş camla kaplı katından Tokyo’ya bakma fırsatı sunuyor. 70 km mesafedeki her yeri görebiliyorsunuz ki buna Fuji Dağı da dahil… Kulenin 450 metresine ise cam bir tüp sayesinde çıkılıyor ve burada da gökyüzünde yürüme aktivitesini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dinner in the Sky / Belçika

Image 

Vince asılı bu masa, gökyüzündeyken harika şeflerin hazırladığı yemekleri tadarken, inanılmaz bir manzaranın tadını çıkarmanıza olanak sağlıyor.  Uçan bir akşam yemeği hayal eden bir çocuğun hayalleri bu sayede gerçek oldu. 2006’dan bu yana 45 ülkede 22 Avrupa restoranına hizmet eden ‘Gökyüzünde Akşam Yemeği’ Belçika asıllı bir konsept. Bu ilginç restoranda ortalama kişi başı bir akşam yemeği fiyatı 285 Euro (1200 TL)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları