Yeşil Eriğin Hiç Bilmediğiniz Faydaları
Manavlarda ya da marketler eğer yeşil eriğe rastladıysanız o zaman yaz gelmiş demektir. Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan yeşil eriğin faydaları hakkında neler biliyorsunuz? Belki de hiçbir şey. İşte sizlere yeşil eriğin daha önce hiç bilmediğiniz faydalarını derledik. Keyifle okumanız dileğiyle.

Kabızlığı Önler

Sağlıklı ve düzenli çalışan sindirim sisteminin en önemlibelirtisi gün içerisinde bir ya da iki kez tuvalete çıkmaktan geçer. Diğeryandan kabızlık sorunu yaşayanlar için bu durum hayal olmaktadır. Ama birçözümü var ki oda yeşil erik tüketmekten geçer. Lif açısından zengin olmasıkabızlığı önlemede bire birdir. 

Kansızlığı Giderir

Yeşil erikte bulunan kalsiyum ve demir olması bakımındangünde bir avuç yeşil erik tüketmek kansızlığın önüne geçilmesinde önemli biretkendir.

Kilo Vermeye Yardımcı

Yeşil erik kan şekerini dengelemeye yardımcı bir meyveolmasından dolayı tüketilmesi gereken meyvelerden biridir. Yeşil erik buözelliğinden dolayı kilo verilmesine yardımcı olmakta ve ara öğünler için idealbir meyve olmaktadır. Bir kase erikte 50 kalori bulunmaktadır.

Bağışıklığı Güçlendirir

Yeşil erikte yüksek oranda C vitamini bulunması bağışıklıksisteminin güçlenmesi için önemli bir faktördür.

Akciğer Kanserini Engeller

Yeşil erik tüketenlerin akciğer kanseri, astım, öksürük gibiakciğer sorunlarından uzak kaldığı yapılan araştırmalar sonucundakanıtlanmıştır. Sigara tüketiyorsanız, ileride görmeniz muhtemel zararlardanbir nebze de olsa kurtulmak için yeşil erik tüketebilirsiniz.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları