Hiç şüphesiz annelik bambaşka bir duygudur. Bu duygunun tadı bambaşka olsa da ilk kez anne olanlar için ilk aylar oldukça zor geçer. Bu yazımızda sizlere yeni annelerin gün içinde yaşadığı durumları derledik.

1.      Gün ile gece kavramı birbirine girer. Özellikle yeni doğan bebeklerde sürekli emzirme telaşı ve ilgilenme arzusu ile yeni anneler için gece ve gündüz birbirine girer. Uykusuz ve gözaltı kararmış gözler ile adeta bir zombi anne olarak dolanırlar.

2.      Uykuya hasret kalırlar. Hamilelik sürecindeuyuyamayan anneler doğum sonrasında da uykuya hasret kalmakta. Uyku adeta onlariçin uzak bir hayal oluyor.

3.      Süt makinesi olarak hayatına bir süre devameder. Özellikle yeni doğan bebeklere 2 saatte bir emzirme söz konusu olmakta.Bu aşamada anneler tam bir süt makinesi olarak karşımıza çıkıyor.

4.      Sürekli bebeği kontrol etme alışkanlığıedinirler. Nefes alıyor mu diye kontroller edilir, altına bakılır her yarımsaatte bir rutin kontroller ile anne adeta bir robota dönüşür.

5.      Meme acısı anneye ayrı bir zulüm verir. HerDakka acıyan memelere masaj yapılır.

6.      Sürekli ama sürekli olarak uzaklara dalmak.Uykusuzluk ve yorgunluk ile birlikte anne adayı unutkanlıkla birlikte uzaklaradalar. Büyük bir derdi varmışta anlatamıyor gibi bir şekle bürünür.

Ama her şeye rağmen annelik mükemmel bir gurur ♥

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları