Yaz aylarına geçiş birçok kişi için diyet anlamına gelmektedir. Sağlıklı olup, nasıl kilo vermeliyiz? konusunda birkaç ipucu derledik. Sağlıklı incelme dileğiyle…

1- Kilo vermek isteyenler, istekli olmak en önemli faktördür. Gerçekten istediğiniz bir işi hemen yapıyoruz öyle değil mi?O halde 1 kilo yağ vermek için yapmamız gereken 7000 kalori harcamaktır. Günlük 500 kalori ortalama azaltırsanız, haftada 500 gr vereceksiniz demek oluyor. Gerçekten hedefinizi belirleyip, günlük olarak yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmelisiniz.                                                                                                       

2- Hızlı zayıflamak isteyenler sağlığınıza dikkat! Çünkü bir anda verilecek kilolar, sağlığı bozacaktır. 5-6 ay gibi bir süreçte alınan kiloları 1 veya 3 haftada vermek yerine, disiplinli olarak bunu aylara bölün. 5 ayda alınan kiloyu belki 2-3 ayda vermek daha iyi olacaktır.                                                                                                                          

3- Kahvaltınızı mutlaka yapmalısınız. Gece düşen kan şekeri için denge, kahvaltıdan geçiyor. Güne başlarken zinde ve enerjik olmak için yine kahvaltıya önem vermelisiniz. Birçok kilolu- obez kişinin kahvaltı yapmadıklarını biliyor muydunuz?                                                                     

4- Bütün besinleri yiyin fakat porsiyon boyutlarına dikkat edin. Her şeyden yiyebilirsiniz fakat denge çok önemli. Az porsiyonlarda tüketilen besinler size fayda sağlayacak ve sindirimi kolaylaştıracaktır. Örneğin, karbonhidrattan protein ayırmayın ve porsiyonu azaltın.                                                                                                                                                            

5- Canınız hep tatlı ve atıştırmalık mı istiyor? Öncesinde büyük bardak su tüketimi ve bitkisel bir çay ile bu isteği yatıştırabilirsiniz. İstek devam ederse, sebze ve meyve gibi besinler tüketmelisiniz. Süt ve yoğurt içine meyve ekleyerek tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde engellersiniz.                                                                                                                                                          

6- Kilo verirken, uzun süreçler morelinizi bozmasın. Azim ve istekle yeniden ve yeniden deneyin. Sonuçlar harikalar yaratacaktır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları