Sadece eğlendiren filmler yerine yerine izledikten sonra sizi düşündüren, gerçek bir şey anlatan, sizde iz bırakan filmlerden mi hoşlanıyorsunuz. O zaman motivasyon artıran ve ilham veren filmler tam size göre.

1. Rocky

Sylvester Stallone ile özdeşleşen Rocky filmi, dünyanın gelmiş gelmiş en bilinen spor flmlerinden biri olabilir. Rocky Balboa, milyonlarca insanı etkileyerek güç, dayanıklılık ve özgüvenin sembolü oldu. Film, yarı zamanlı olarak boksörlük yapan ve başka işlerde de çalışan Rocky Balboa’nın nasıl milyonda bir denk gelen bir şans yakalayarak hayatının dönüştüğünü ve bir Amerikan rüyasını yaşamaya başladığını anlatıyor. Rocky, filmi izleyen milyonlarca insana ne olursa olsun insanın hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini anlatıyor. Asla pes etmemek, şartlar ne olursa olsun hayallerden vazgeçmemek gerektiğini söylüyor.

2. Umudunu Kaybetme

Chris Gardner’ın hayatını anlatan film, hayatı mücadeleyle geçen bir adamın hikayesini izleyiciye aktarıyor. Will Smith’in başrolünde yer aldığı filmde, hayatı bir anda alt üst olan bir baba, her şeye rağmen oğlu için yaşamaya ve mücadele etmeye devam ediyor. Film, gerçekten de dayanıklılığın ne olduğunu izleyiciye aktarıyor.

3. İyilik Bul, İyilik Yap

Filmin ana karakteri olan Trevor’ın, öğretmeninin verdiği ödev için kurduğu hayali dünya, gerçek dünyayı etkisi altına alır. Trevor’ın hayaline göre herkes üç kişi için iyilik yapacaktır ve bu kişilerin de her biri, başka üç kişiye iyilik yapacaktır. Film, başkalarına yardım etmenin, yardımseverliğin, karşılık beklemeden yapılan iyiliğin toplumları nasıl değiştirebileceğini anlatıyor.

4. Esaretin Bedeli

Stephen King’in Rita Hayworth ve Shawshank’in Kefareti adlı eserinden uyarlanan filmde, masum olduğunu söylemesine rağmen 20 yılını cezaevinde geçiren bir adamın hikayesini anlatıyor. Film, hayatta hiçbir zaman pes etmemek gerektiğini çok güçlü bir şekilde anlatıyor. Filmin en önemli mesajı ise şu: Eğer hedefinize tutkuyla bağlanırsanız, bu sizi her gün motive edecek ve hedefiniz için çabalamanızı sağlayacaktır.

5. Şahane Hayat

İnsanın içini ısıtan bir film olan Şahane Hayat, tüm zamanların en motive edici filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Filmin ana karakteri olan George Bailey intiharın eşiğindedir ve koruyucu meleği gelip onu intihar fikrinden vazgeçirmeye çalışır. Film, hayatta herkesin bir değeri olduğunu ve her birimizin aslında çevremizdekilerin hayatlarına ne kadar önemli noktalarda dokunduğumuzu anlatıyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları