Çoğu Y kuşağının kafasında kurduğu o rüya meslek “Dijital Göçebelik”; ofise bağımlı olmadan, wi-fi şifresi bilinen her yerde, eldeki akıllı telefon ve laptopla çalışılıp para kazanılan yeni çalışma trendidir. O kasvetli ofislerde, camı olmaz güneş almaz kübiklerde saatlerce çalışmak en büyük nedendir bu tarzın oluşmasına. Durup bir düşündüğümüzde, günde ortalama 8 saat mesaisi olan bir insanın haftada 5 gün çalıştığını varsaydığımızda ve bir hafta da 168 saat.

Bahsettiğimiz bu karamsarlıkları toplayıp birleştirdiğimizde oluşan karanlık alana ışık tutacak çözümlerden biri olan freelance çalışmanın; “evden çalışmama gerek yok, benim için her yer ev, her yer ofis, her yer masa başıdır” diyerek evrimleşmesidir dijital göçebelik. Sizler için digital göçebeliğin avantajlarını sıraladık. 

“Orda bir yer var, uzakta. O yer benim ofisimdir.” diyendir dijital göçebe.

03_dijital_gocebe

Otağlarının, Olimpos’daki bungalovdan Panama Sahilleri’ndeki çadıra kadar opsiyonu vardır.

Şehir Daha Uyanmadan Kalkmalarına Gerek Yoktur
04_dijital_gocebe

Erken kalkmak sadece bir seçenektir onlar için. İşlerini teslim edecekleri süreyi aşmadıkça zaman yönetimi kendilerindedir.

Kafa Rahat Hayat Biçimi
05_dijital_gocebe
İstedikleri saatte, istedikleri yerde, kendilerine karışılmadan, stres yaşamadan işlerini yapıp hayatlarına devam edebilirler.

Yeni Kültürleri Ve Coğrafyaları Tanımak
06_dijital_gocebe
Bulundukları yerde daha uzun süre kalma şansları olduğu için, yeni kültürleri ve coğrafyaları tanımak için de daha çok nedenleri vardır.

Yeni Diller Öğrenme Şansı
07_dijital_gocebe
Yeni coğrafya, yeni kültür ve daha fazla zaman derken; lokalle iç içe olacakları için yeni bir dil öğrenme şansları da daha çok olur.

Aynı Kafadan İnsanlarla Tanışmak
08_dijital_gocebe
Tanıştıkları yeni insanlar belki de bir ömür arkadaşları olur. Ya da tanıdık bir yüz olurlar; başka bir yerde, başka bir zamanda.

Network Oluşturmak Ve Geliştirmek
09_dijital_gocebe
Bir insanın iş ağı; gezdikçe, farklı insanlar tanıdıkça büyür ve gelişir.


Düşüncede de Daha Özgür Olmak
10_dijital_gocebe
Edindikleri tecrübeler ve tanıştıkları insanlar sayesinde normlar ve kalıplar önemini yitirir ve düşünceleri daha da özgürleşir. 
Eğer ki freelance çalışabilecek kadar geliştirdiğiniz ya da  eliştirebileceğiniz bir işiniz varsa ve ofis hayatının size göre olmadığını düşünüyorsanız, biraz İngilizce ile rahatlıkla “Dijital Göçebe” olabilirsiniz. Bundan sonrası ise hangi arzu ve isteklerinize öncelik tanıyacağınıza bağlı olmaktadır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları