Üniversiteye başlamak herkes için farklı zorlukları beraberinde getirir. Ancak bunun ötesinde, şehir dışında okuyanlar için bir zorluk daha vardır: Yurt hayatı! Bunu kolaylaştırmak için birkaç parça olmazsa olmaz eşyamıza birlikte bir göz atalım.

1. Düzenleyiciler

Düzenleyiciler

Neredeyse tüm yurt odaları çok küçüktür. Eşyalarınızı nereye koyacağınız bazen çok büyük sorunlara yol açabilir. Ben tavsiyem, önceliğinizi buna benzer bir kıyafet düzenleyicilere vermeniz olacak.
 

2. Bilgisayar Kilidi

Bilgisayar Kilidi

Kiminle yaşayacağımızı çoğunlukla seçemiyoruz. Bu yüzden bu şekilde bir kilit almanız kişisel bilgilerinizi korumanıza fazlasıyla yardımcı olacaktır.

3. Parmak Arası Terlik

Image

Yurtta duşlar ilk başta gözünüze çok temiz gelebilir. Ama gerçekten değiller. Lütfen yerle temasınızı sıfıra indirin.
 

4. Çok Değil, Birkaç Parça Mutfak Eşyası

Çok Değil, Birkaç Parça Mutfak Eşyası

Sürekli dışarıdan yemek yemenin ne kadar sağlıksız olduğunu biliyoruz. En azından kahvaltınızı odanızda yapmanız hem sağlığınız, hem de öğrenci bütçeniz için çok iyi olacaktır. Bunun için en azından bir mısır gevreği yiyecek kaseniz, su içecek bardağınız olsun. 
 

5. Yastık

Yastık

Çok önemsiz gibi gözükse de, yurtlarda rahat yastık bulmanız gerçekten zordur. Kendi yastığınızı götürmeniz sizi okul hayatınız boyunca rahatsız uykular uyumaktan kurtaran oldukça basit bir çözüm. 

6. Küçük Bir Bavul

Küçük Bir Bavul

Şehir dışında okuyunca ister istemez otogarlara fazlasıyla uğrayacaksınız. Her defasında sene başında götürdüğünüz boyunuz kadar çantalarla eve dönmek zor olabilir.
 

7. Ve En Önemlisi, Özgüven

Ve En Önemlisi, Özgüven

Rahatınız sadece ve sadece kendi elinizdedir. Arkadaşlıklarınızı iyi tutmaya çalışıp etrafınızdakileri düşünerek hareket ederseniz mutlu mesut bir okul hayatı geçirirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları