Yolculuklarda yaşanabilecek en kötü şey, kuşkusuz ki bagaj kaybetmektir. Tatilinize bu denli talihsiz bir olayla başlamak istemiyorsanız o zaman bu 10 öneriyi aklınızdan çıkarmazsınız iyi edersiniz.

Erken check-in yapın

Image

Havayolu şirketlerinde çalışanlar, kaybolan bagajların genellikle son dakikada check-in yapanlara ait olduğunu belirtiyor. Geç check-in yaptığınız takdirde bagajınız konveyör bantlarının labirentine zamanında girmeyebilir

Eski etiketlerden derhal kurtulun

Image

Kimileri bavul etiketlerini çok sevdiği için çıkarıp atmak istemez, hatta koleksiyonunu yapanlar bile vardır. Ama eğer bavulunuzu kaybetmek istemiyorsanız yapmanız gereken ilk şey, tüm o etiketlerden bir an önce kurtulmak. Olur da kaybolursa, bulunması kolaylaşsın diye, üzerinde yalnızca bir ‘isim etiketi’ olmalı.

Bagajınızın üzerine ‘kırılacak’ etiketi yapıştırılmasını isteyin

Image

Görevlilere bavulunuzda kırılacak eşyalar olduğunu söylerseniz, özel bir etiket yapıştırıp bagajınıza özen göstereceklerine dair söz verirler.

Çantanızı fazla doldurmayın

Image

SkyScanner’ın bavul görevlileriyle yaptığı röportajda, valizlerimizden sorumlu olan personel, çoğunlukla bagajlarımızı birbirlerine fırlatarak kontuara gönderdiklerini söylemişlerdi. Bu nedenle çantanız ne kadar ağır olursa, içindekiler de o kadar hasar alır. Mümkün olduğunca az eşya almaya çalışın.

Parlak ama pahalı görünmeyen bir bavul tercih edin

Image

Çok gösterişli ve pahalı olan bir bavul, hırsızların elinde kalabilir. Bu yüzden asla parlak bir renk veya garip bir desen seçmeyin. Herkesinki gibi, ortalama güzellikte, siyah veya gri bir valiziniz olsun.

GPS tracker satın alın

Image

Bagajınızı kaybetmekten çok korkuyorsanız, bir GPS tracker satın alabilirsiniz. Küçük ve ucuz bir şey ama o kadar işe yarıyor ki; uydu yoluyla bagajınızın nerede olduğunu görebiliyor ve hatta kendinize e-posta veya telefon yoluyla aktarabiliyorsunuz. 


 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları