Her millet için ülkesinin ayrı bir yeri vardır. Elbette Türkiye’de yaşayan her birey için bu ülkede yaşamanın birçok haklı sebebi var. Bu yazımızda sizlere Türkiye’de yaşamak için sebepleri derledik.

1.      4 mevsimi bir arada yaşayan VIP ülkeyiz. Şöylebir yukarı baktığımızda kuzeyde yer alan Rusya’yı düşünün, yıl boyu soğuk, soladoğru Avrupa’ya yönünüzü çevirin, sürekli yağmur, çamur, kasvet. Ülkemizinsınırları içinde 4 mevsim yaşanıyor eh birde buna ek aynı anda 4 mevsim, dahane olsun!

Image

2.      Sıcakkanlı Türk insanı.

Doğusu batısı, güneyi kuzeyi nereye giderseniz gidin 40yıllık ahbaplar bulabilirsiniz. Başınız derde mi düştü yoldan geçen herhangibirinden yardım isteyebilirsiniz. Birçok ülkede bu yardım karşılığında ücrettalep edildiği bilinirken böylesine bir ülkede yaşamak şansın en büyüğü

3.      Tabi ki yemekleri…

Adana kebaptan, Urfa’ya, Sivas köfteden, Kokoreç’e,Kayseri’nin mantısından şırdan dolmasına kadar bin bir çeşit ve lezzette kiyemekleri dillere destandır. Tüm ülkelerin hayranlıkla baktığı yemeklerülkemizin gururu, damağımızın tadıdır.

Image

4.      Her şey bir yana gurur veren tarihi.

Binlerce yıldır savaşan ve bize bu cennet vatanı armağaneden atalarımızdan miras kalan bu ülkede yaşamak her birey için gurur kaynağıdır.Doğudan batıya güneyden kuzeye cephede omuz omuza savaşan ve canını feda edenatalarımızdan miras ülkemizde yaşamak büyük bir gururdur. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları