Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hiç bilinmeyen yönlerini sizler için derledik.

1.      Ata sözünün kullanılmasından pek hoşlanmazdı.

2.      En sevdiği yemekler arasında kuru fasulye ve pilav vardı. Bu yemek alışkanlığı ona Manastır Askeri okulundan yadigar kalmıştı. Tatlıya bir düşkünlüğü olmadığı bilinen Atatürk’ün en sevdiği tatlı ise gül reçeliydi.

Image  Image

3.      En büyük hayalleri arasında dünyayı dolaşmak vardı. Bu gezisinde Türk dili hakkında araştırmalar yaparak bilgi toplamak istiyordu.

4.      Binlerce ama binlerce kitaba sahipti. Çok geniş bir kütüphanesi olan Atatürk’ün en sevdiği kitabı Çalıkuşu idi. Çalıkuşu kitabı Atatürk’ün başucu kitabı idi, bazen rastgele bir sayfa açarak birkaç dize okurdu.

Image

5.      Dans tam olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün işiydi. Tüm asilliği, duruşu ve karizması ile bir salon adamıydı. En iyi yaptığı dans ise Valsti. Batı müzikleri ile dans etse de ruhunda olan Anadolu ezgilerinden de vazgeçmedi.

Image

6.      Tüm gömleklerinin rengi beyazdı. Yurtdışında özel olarak dikilmesine karşın yurt içi üretime teşvik açısından yerli malı kullanmaya başladı. Bu noktada da bir öncü oldu ve halkını yerli malına yönlendirdi.

Image

7.      Takım elbiselerini kendisi tasarlardı. Kusursuz takım elbiselerinin kendi kusursuz zekasından çıktığı gayet nettir.

8.      Türkçeyi layıkıyla kullanmayı bilirdi. Temiz ve öz Türkçe kullanmaya özen gösterirdi.

9.      Duruşu ile tüm dünyaya örnek olan tek insandı.

Image

10.  Tüm dünyaca saygınlık kazanmış ve Türkiye’nin en özel Cumhurbaşkanı idi. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları