Türk Sineması’nda rolden role girdiler ancak en çok kem gözlü kötü kadın rolleri cuk oturdu üstlerinde. Bazen çocuk sevmediler, kötü bir üvey anne oldular, bazen evli erkekleri ayırdılar, bazen ise kötü yollara düştüler. İşte karakterlerini hakkıyla canlandıran Türk Sineması’nın kötü kadınlarını sizler için derledik.

Nebahat Çehre

Image

Tüm zamanların sinemada kötü kadın karakterini canlandıran Nebahat Çehre, son performansı Aşk-ı Memnu dizisindeki Firdevs Yöreoğlu adlı karakteriyle de kötülüğün hakkını vermeye devam etmiştir. Onu kötü kadınlığı içinde her türlü kadınlık duyarlılığını barındıran, iç sızlatan bir kötülüktür. 

Lale Belkıs

Image

Gerçek adı Belkıs Durmaz’dır. Yeşilçam’ın kötü kadını dendiğinde neredeyse ilk akla gelendir. Kıskanç, küstah ve çocukları sevmeyen kadın rollerini oynamıştır ancak kendisi kötü kadınları değil, güçlü kadınları canlandırdığını söylemiştir.

Suzan Avcı

Image

Kötü karakterleri canlandırırken kötü kahkahası ile de kulaklarımızı acıtır. Vamp bir görünüşü vardır. Tam anlamıyla bir kötü kadındır; aşıkları ayırır, kızları kötü yola düşürür ve vicdansızdır.

Hikmet Gül

Image

Neredeyse oynadığı tüm filmlerde en kötü, en kem gözlü karakter olarak ortaya çıkan Hikmet Gül, dedikodu yapmayı seven, çirkef, kokoş kadın karakterinin piridir.

Leyla Sayar

Image

Çeşitli rollerde oynasa da kem gözlü, kötü kadın rolü üzerine oturmuş bir kadın oyuncudur. Kısa bir süre oyunculuk yaptıktan sonra kariyerine dansözlükle devam etmiştir.

Aliye Rona

Image

Türk Sineması’nın kem gözlü kötü kadını dendiğinde herkesin ilk aklına gelen Aliye Rona’dır. Karakterleri öyle canlandırmıştır ki, kimse kötülükte eline su dökememiştir. Ne kadar başarılı bir oyuncu olduğu, birçok insanın onun bakışlarından hala korkar olmasından bellidir.

Sevda Ferdağ

Image

Metreslik yapan, gazinolarda şarkı söyleyen, striptiz yapan, erkekleri baştan çıkaran kötü kadın Sevda Ferdağ, hem kendi hem fiziği güzel kadındır. Özellikle Şehvet Kurbanı adlı filmde tam anlamıyla efsane bir kötü kadındır.

Neriman Köksal

Image

Türk sinemasının ilk güçlü kadın rolünü canlandıran Neriman Köksal, vamp bir kadın olarak hafızlara kazınır. Güzelliği sayesinde Afet-i Devran lakabını alırken, Fosforlu Cevriye adlı filminden sonra ise ‘Fosforlu’ lakabıyla anılmıştır. Kötü kadın diye anılsa da aslında güçlü kadın rolünü üstlenmiştir. Gerçek adı Hatice Kökçü’dür.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları