Teknoloji hızla gelişiyor. Yıllar önce elimizden düşürmediğimiz Walkman'ler, otobüslerde kullandığımız akbiller, atari konsolları ölüme çoktan terk edildi bile. İşte o cihazları sizler için derledik.

Jetonlu telefonlar 

Image

Eskiden jetonumuz kadar konuşabilirdik! Artık kartlı telefonları gerektiğinde kullanıyoruz.

Teyp Kaseti 

Image

Bunun yanı sıra 1970'li yıllarda bilgisayarlarda veri depolama birimi olarak da kullanılmaya başlanan kasetlerin 90 dakikalık sürümleri yaklaşık 700 KB'lık bir veriyi tek tarafı içerisinde taşıyabiliyordu. Teyp kasetlerinin ardından ise disket sürücüler kullanılmaya başlandı.

Teyp Kaseti 

Image

CD ve MP3 player'lardan önce, manyetik bir ses kayıt platformu olan kasetler yoğun bir şekilde kullanılıyordu. İlk olarak 1963 yılında Philips tarafından tanıtılan kaset, bir sonraki yıl ABD pazarına merhaba dedi.

Tetris 

Image

Tetris 

90'lı yıllarda çocukların ve hatta yetişkinlerin elinden düşmeyen tetris oyunun el konsolu epey yaygındı. Elbette akıllı telefonlar varken şu an esamesi okunmuyor.

8 inç’lik disket sürücü 

Image

1971’den 1976 yılına kadar kullanılan ve 8 inç’lik disket sürücüler, devasa boyutlarıyla dikkat çekiyordu. Bir disketin toplam hafızası ise 80 KB idi. Yani 8500 disketi topladığınızda bir CD elde edebiliyorduk.

Dünyanın ilk mobil telefonu 

Image

Cep telefonunun mucidi olarak bilinen Dr. Martin Cooper, 1973 yılında ilk mobil telefonu geliştiren isimdi. Salt görüşmeyi sağlayan bu telefonu mobil telefon olarak nitelendirsek de, büyük ebatları neticesinde cebe sığacak bir telefon değildi.

Kasetli Walkman 

Image

Kasetli Walkman'ler bir zamanlar yolda her yerde müzik dinlemek istediğimizde yanımızdan ayıramadığımız cihazlardı.

MP3 çalar 

Image

2000’li yıllardan sonra artık insanlar çok daha pratik olan MP3 çalarları kullanmaya başladı. MP3 çalarların hafızasına binlerce MP3'ü kolayca atmak mümkün hale geldi.

Çevirmeli internet bağlantısı 

Image

Çevirmeli ağ bağlantısı ile 90’lı yıllarda kullanıcılar internete girmeye çalışıyordu. Bilgisayar içinde bulunan çevirmeli model sayesinde internete giren bilgisayarlar, telefon numarası çevirerek dünyaya bağlanıyordu. Kullanıcılar, internet servis sağlayıcılarından internet paketi satın alıyor ve paketin süresine göre (örneğin 10 saatlik paket) internete girebiliyordu.

Tüplü televizyon 

Image

Tüplü monitörler gibi tüplü televizyonlar da bir dönemin vazgeçilmeziydi. Çok daha fazla yer kaplar, bugünkü LCD veya LED televizyonların kalitesini elbette veremezdi.

Gameboy 

Image

El atarilerine kıyasla daha gelişmiş grafik ve oyunlarla dikkat çeken, küçük kasetleriyle oyunları değiştirilebilen Gameboy'ları kim unutabilir?

Eski fotoğraf makineleri 

Image

Eskiden fotoğraf makinesiyle çektiğimiz görüntüleri banyo ettirirdik. Bu maliyetli iş elbette bugün yerini dijital fotoğraf makinelerine ve hatta telefonlarımıza bıraktı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları