Bazen teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, bir ürün çıktığında tam anlamıyla ses getiremeden ya da kullanımı yaygınlaşmadan hemen peşinden onu unutturacak bir teknoloji gelişiyor. Sizlere teknolojinin her dakika gelişmekte olduğu dünyamızda kendini kurban veren ürünlerden bahsedeceğiz.

WalkmanWalkman

1979 yılında Sony’nin ürettiği ilk Walkman piyasaya sürüldü.Özellikle Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin, yaz aylarında Türkiye’ye geldiklerinde ülkemizde yaşayan insanlar onlar sayesinde Walkman’i tanımış oldular. Walkman, peşinden gelen ve tahtını sarsabilecek bir teknolojinin olmaması sebebiyle neredeyse 20 yıl boyunca tüm dünyada kullanıldı.

2. CD ÇalarlarCD Çalarlar

Walkman’in miladını doldurması ise CD-çalarların çıkmasıyla oldu. Ancak CD çalarlar ne yazık ki Walkman kadar şanslı olmadı. Bunun sebebi ise hemen peşinden Mp3 formatının popüler olması ve bu sayede mp3 çalarların piyasaya bomba gibi düşmesi oldu. Mp3 çalarlar müzik kalitesi anlamında CD-çalarların sunduğunu sunamadılar, ancak insanlar yanlarında cd taşımak yerine mp3 çalarlarında yüzlerce şarkı taşımayı daha çok tercih ettiler.

3. Sanal hayvan beslemeSanal hayvan besleme

Bununla birlikte, bir dönem tüm dünyayı kasıp kavuran sanal hayvan besleme olayını da unutmamak gerek. 2000’li yılların başında çok kısa bir süreliğine Çin’lilerin hayatımıza soktuğu bu olay yüzünden, gerçekten hayattan soğuyan çocuklar olmuştu. Sanal hayvan besleme olayının da unutulmasının en önemli sebebi bu işin bilgisayarda yapılmaya başlanması olmuştu. İnsanlar zamanlarını bilgisayar başında geçirdikleri için bilgisayardaki sanal hayvanlarını beslemeyi unutmayıp ölmelerine sebebiyet vermiyorlardı.

4. Çağrı cihazlarıÇağrı cihazları

Bir de bu yazıda çağrı cihazlarından bahsetmemek olmaz. 90’ların ortalarında abilerimizin, amcalarımızın kemerlerinin üzerlerinde takılı duran bu cihazlar, bip bip şeklinde ses çıkarıp mesaj geldiğini bildiriyordu. Ancak gelen mesajlar “Beni Ara”, “Eve gel”şeklide oldukça kısa mesajlardı. Çağrı cihazları 1-2 yıl kullanıldıktan sonra cep telefonlarına yenildiler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları