Nereye gidileceği, kaç bavulla gidileceği, hangi kıyafetlerin alınacağı hesaplarını düşünürken seyahat sırasında nasıl giyineceğinizi de düşünmeyi unutmayın. Ne de olsa nasıl başlarsanız, öyle gider.

Hafif Kıyafetler Tercih Edin

Mevsim yaz ve siz de muhtemelen bulunduğunuz şehirden daha sıcak bir şehre tatile gidiyorsunuz. Bu uçaktan ya da otobüsten indikten sonra sizi aşırı sıcak bir ortamın beklediğini gösterir. Hatta serin bir havada başladığınız yolculuğunuz kilometreler arttıkça sıcak bir kâbusa dönüşebilir. Bu sebeple hafif ve terletmeyen kumaşlar giyinmeyi tercih edin.

Seyahate çıkarken nasıl giyinmelisiniz

Ekstra Kıyafet Alın

Yanınızda kolayca ulaşabileceğiniz ekstra bir kıyafetiniz mutlaka bulunsun. “Aman bineceğiz ineceğiz, ne olabilir ki?” demeyin. Yolda bir sürprizle karşılaşabilir, üzerinize bir şey dökebilir, bir yerlerde durmak zorunda kalabilirsiniz. Bu sebeple ne olur olmaz deyip yanınıza ekstra hafif bir kıyafet koyun. Sürprizlere hazırlıklı olur, hiç keyfinizi bozmazsınız.

Seyahate çıkarken nasıl giyinmelisiniz

Büyük Çanta Almayın

Yanınıza büyük bir çanta almamaya gayret gösterin. Fazla kilolardan korkup büyük bir el bagajı almak uçak yolculuklarının vazgeçilmezidir. Ancak eğer arabayla ya da otobüsle yolculuk yapacaksanız her şey çok yakınınızda olacağından en temel eşyalarınızı küçük bir el çantasına koyun ve yanınıza sadece onu alın. Yoksa yol boyunca o çantayı ayak altınıza sıkıştırmaya çalışacak, yol uzadıkça daha da büyüdüğünü hissedeceksiniz.

Seyahate çıkarken nasıl giyinmelisiniz

Açık ve Rahat Ayakkabıları Tercih Edin

Yaz dolayısıyla zaten açık bir ayakkabı tercih edeceksiniz. Ancak bu ayakkabının kolay giyilebilir ve çıkarılabilir olan rahat bir ayakkabı olmasına dikkat edin. Çünkü muhtemelen uzun süren yolculuğunuz ayaklarınızın şişmesine ve ödemden dolayı bir süre sonra ayaklarınızı hissetmemenize neden olacak. Böyle bir durum karşısında ayakkabılarınızı kısa süreliğine çıkarmak ve ayaklarınızı hareket ettirmek isteyebilirsiniz. Bu nedenle ayakkabı seçimi çok önemli.

Seyahate çıkarken nasıl giyinmelisiniz

Yanınıza Deodorant Alın

Seyahat süresince mola verdiğinizde sık sık koltuk altlarınızı yıkayın ya da silin ve sonrasında da deodorantınızı sıkın. Bu yolculuğunuzu ferah bir şekilde geçirmenizi ve hem kendinizin hem de etrafınızın iyi hissetmesini sağlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları