Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, deniz ve havuz sezonu da açılıyor. Yaz aylarının en büyük keyiflerinden biri olan suyu aynı zamanda zayıflamak ve vücudunuza şekil vermek için de kullanabilirsiniz. İşte suda yapabileceğiniz kolay egzersizler.

Bacak Çekme Hareketi: Bu hareket için havuzun kenarına tutunun ve vücudunuzu sırtüstü bir şekilde suya bırakın. Daha sonra sağ bacağınızı karnınıza doğru çekin ve dik bir şekilde yukarı kaldırın. Aynı hareketi sol bacağınızla tekrarlayın. Bu hareketi 30-40 kez yapın. Suda hareketleri yapmanız daha kolay, daha az yorucu olacak ve daha fazla kasınızı çalıştırmış olacaksınız.

Suda yapabileceğiniz kolay egzersizler

Bacak Kaldırma Hareketi: Havuzda ya da denizde ayaklarınızı omuz hizasında açarak dik bir şekilde ayakta durun. Daha sonra sol bacağınızın üzerinde durarak sağ bacağınızı yukarı doğru kaldırıp birkaç saniye bekleyin ve indirin. Aynı hareketi sol bacağınızla da tekrarlayın. Bacaklarınızı yukarıda tuttuğunuz süreyi zamanla artırmaya ve kaslarınızı daha fazla çalıştırmaya özen gösterin.

Eğilme ve Kalkma Hareketi: Bu hareket özellikle arka bacak kaslarınız için birebirdir. Hareketi yapabilmek için ayaklarınızı omuz hizasından biraz daha geniş olacak şekilde açın ve ellerinizi belinize koyun ya da arkanızda birleştirin. Daha sonra bacaklarınızı yavaşça bükün ve tekrar kalkın. Bu hareketi 20-30 defa tekrarlayın. Hareket sayınız arttıkça, eğildiğinizdeki bekleme sürenizi de uzatın.

Suda yapabileceğiniz kolay egzersizler

Yan Bacak Hareketi: Bu hareket için ayakta, dik bir şekilde durun ve bir bacağınızı yan tarafa doğru 90 derece olacak şekilde kaldırın. Daha sonra aynı hareketi diğer bacağınızla deneyin. Bu hareketi yaparken vücudunuzun dikliğini koruyun. Sağ bacağınızı kaldırdığınızda vücudunuz sola doğru eğilebilir, ancak yan karın kaslarınızın da çalışması için vücudunuzu dik tutmaya özen göstermelisiniz.

Suda Bisiklet Sürme Hareketi: Bu hareket için su üzerinde dururken bisiklet sürüyor gibi bacaklarınızı çevirmeniz yeterli. Böylece en çok kas çalıştıran hareketlerden birini suya taşımış olacaksınız. Bacak kaslarınız ve karın kaslarınızın çalışması için çok önemli bir hareket olan suda bisiklet sürme hareketini 15 dakika kadar yapabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları