Spor tutkunları için spor deneyimini çok daha keyifli hale getirmek için aşağıdaki 8 kuralı listeledik. İşte spor salonunda yapılmaması gereken davranışlar.

1. Kullandığınız aletleri terli bırakmayın

Kullandığınız aletleri terli bırakmayın

Egzersiz sırasında terleme ile ilgili yanlış bir şey olmamasına rağmen bir egzersiz havlusu kullanmak, uygun spor salonu görgü kurallarının önemli bir parçasıdır ve kullandıktan sonra terinizi aletlerden silin. Makinelerin çoğunun deri ile örtülmüş olduğunu ve tüylerinizi silmedikçe kaybolmayacağını unutmayın.

2. Aletleri kullanmadığınız sürece meşgul etmeyin

Aletleri kullanmadığınız sürece meşgul etmeyin

Aletleri meşgul eden insanlar var. Telefonlarında mesaj yazıyorlar, e-postalarını kontrol ediyorlar, bencil davranıyorlar ya da başkaları o aleti kullanmak için beklerken, onlar aletin üzerinde uyukluyor. Eğer spor salonundaysanız, çalışmak için oradasınız. Unutmayın!

3. Yüksek sesli eylemlerde bulunmayın

Yüksek sesli eylemlerde bulunmayın

Spor salonunda en sinir bozucu insanlardan biri, egzersiz sırasında telefonlarında çok uzun ve yüksek sesli sohbetler yapan kişilerdir. Diğer sinir bozucu olanları ise yüksek sesli müzik  dinleyenlerdir.

4. Aletler herkes içindir

Aletler herkes içindir

Anaokulunda, oyuncakların bütün çocuklar için olduğunu nasıl öğrendiğimizi hatırlıyor musunuz? Spor salonunda da böyle davranmalısınız. Bir seferde tek bir ekipmana yapışmayın. Bunu kullanmayı bekleyen insanların olduğunu görürseniz, koşu bandında 2 saat harcamazsınız.

5. Ağırlıkları her yere bırakmayın

Ağırlıkları her yere bırakmayın

Çocukluğumuzda öğrendiğimiz başka bir şey ise oyuncaklarımızı her yerde bırakmamamız gerektiğidir. Spor salonunda da aynı kural geçerlidir: ağırlıkları ait oldukları yere geri koyun. Spor salonunda bırakmak, birisinin düşmesine veya yaralanmasına neden olabilir.

6. Sporculara baskı yapmayın

Sporculara baskı yapmayın

60 dakika boyunca bir aleti kullanmak kaba olabilir ama onların önlerinde bekleyerek baskı yapmaya çalışmayın.

7. Derse geç kalmayın ya da dersin düzenini bozmayın

Derse geç kalmayın ya da dersin düzenini bozmayın

Sınıfa geç kalmayın. Bir grup fitness dersi ya da kişisel bir eğitim oturumu olup olmadığı önemli değildir. Bu, eğitmen ve diğer sınıf üyeleri için dikkat dağıtıcı olabilir. Eğer geç geldiyseniz, en azından dersi mümkün olduğunca kesintiye uğratmadığınızdan emin olun.

8. Spor salonunun soyunma odasında kişisel banyo değildir

Spor salonunun soyunma odasında kişisel banyo değildir

Odanın etrafında çıplak dolaşan ve başkalarını rahatsız eden bir kişi vardır; duşta tıraş olan ve köpük ve saçla kaplı olan her şeyi bırakan insanlar vardır. Çıplaklığı umursamasanız bile, çıplak bir şekilde dolaşılmasından rahatsız olan kişilerin olduğunu unutmayın. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları