Bazı durumlarda, spor ayakkabılarını sıkça giymemizden dolayı spor ayakkabılarını temizlemek için çeşitli metotlar uygulanmaktadır. İşte o metotlar.


Diş Fırçası Kullanımı

Image

Evlerinizde bulunan eski ve yıpranmış diş fırçalarını hazırlamakta olduğunuz sabunlu suya batırmak sureti ile ayakkabınızın üst kısmını ovalama şansına sahip olmaktasınız.  

Aseton veya Benzin kullanımı

Image

Açık renge sahip olan spor ayakkabılar için çözüm kaynağıdır.Uçucu maddeler olarak bilinen benzin veya aseton gibi maddeleri kullanmak krem ve beyaz renkli spor ayakkabıların temizlenmesi açısından önemli temizlik maddeleri arasında yerini almaktadır. Kullanmakta olduğunuz spor ayakkabı modelinde kullanılan malzemeye dikkat etmekte fayda bulunmaktadır.  

Çamaşır Makinasında Yıkamak

Image

Bez tarzında spor ayakkabıları temizlemek için yapacağınız metot ayakkabıyı bir kılıfın içine koyarak çamaşır makinasında yıkamaktan geçmektedir. Bu işlemi yaparken ayakkabının bağcıklarını çıkarmak ve ayrı olarak yıkanmasını sağlamak ayakkabınız daha temiz görünmesine yardımcı olacaktır. Bu yöntemi uygularken yalnızca bez türü olan ayakkabılar için yapılması şarttır.                  

Gliserin        

                             

Sıkça giyilen spor ayakkabıların dışında uzun süre boyunca ayakkabı dolabında saklanmakta olan spor ayakkabılarının olduğu bilinmekte. Bu saklanan spor ayakkabıları için çözüm elbette var. Spor ayakkabıların üzerine yerleşen küfleri yok etmek için gliserin kullanmak küflerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları