Sıcak yaz günleri ya da soğuk kış günleri hiç fark etmez, klasikleşmiş filmleri izlemek için her türlü zaman en uygun zamandır. Özellikle bilim kurgu türünün hayranlarından biriyseniz bu filmleri her mevsimde üst üste dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz. Çünkü onlar türlerinin en iyileri.

2001: A Space Odyssey

Stanley Kubrick’in 2001: A Space Odyssey’i listeye birinci sıradan girmeyi hak eden türünün en öncü filmlerinden biri. Film etkileyici dış mekanlardan, korku ile sınırlandırılmış dramaya, hala sorulan birçok varoluşsal sorudan, sembolizm içeren sahnelere bir bilim kurgudan beklenen her şeyi fazlasıyla karşılıyor. Bu nedenle bunca yıl sonra bile en iyileri düşündüğümüzde aklımıza gelen ilk film o oluyor.

 Gelmiş geçmiş 5 en iyi bilim kurgu filmi

Alien

Alien’a kadar uzaylıların dost mu yoksa düşman mı olduğu konusundaki polemikler bu derece korkutucu değildi. Eğer düşmanlarsa ve her biri birer alien ise bu gerçekten durumumuzun hiç de iç açıcı olmadığını gösteriyor. Çünkü karşınızda bilim kurgu tarihinin en kötücül kahramanı yer alıyor. Bugün hala bir bilim kurgu mu yoksa korku filmi mi karar veremediğimiz Alien hafızalarımızdaki yeri nedeniyle üst sıralardaki yerini alıyor.

Gelmiş geçmiş 5 en iyi bilim kurgu filmi
 

Star Wars: Episode IV – A New Hope

Star Wars son filmin pazarlama taktiklerinin biraz abartılması nedeniyle hepimizin gözünde ufak çaplı bir iticiliğe sahip olmuş olabilir. Ancak bu onun türünün en iyilerinden biri olduğu gerçeğini değiştirmez. Serinin en iyi filmleri arasında bir numarada Empire Strikes Back gösterilse de A New Hope orjinalitenin saflığını bize bir kez daha hatırlatır. Bu filmle birlikte bilim kurgu artık ciddiye alınan bir tür olur ve tüm dünyayı peşinden koşturmayı başarır.

Gelmiş geçmiş 5 en iyi bilim kurgu filmi
 

The Matrix

Uzun süren vasat bilim kurgu döneminden sonra çölde bir vaha gibi karşımıza çıkan ve inanılmaz dolu alt metni, birbirinden artistic efektleriyle gönlümüzü çalan Matrix’in yeri hepimizde ayrıdır. Onun gibisi bir kere daha gelecek mi bilmiyor ve merakla bekliyoruz.

Gelmiş geçmiş 5 en iyi bilim kurgu filmi
 

Blade Runner

İlk filmin üzerinden 25 yıl geçse de Blade Runner serilerinin ardı ardına gelmesi ortadaki arz ve talebi ortaya koyar niteliktedir. Macera ve bilm kurguyu başarılı bir şekilde bir araya getiren film insanlardan ayırd edilemeyen androidlerle yaşamanın başımıza neler açabileceğini son derece kabul edilebilir bir hayal gücüyle bize sunuyor.

Gelmiş geçmiş 5 en iyi bilim kurgu filmi

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları