İnanılması güç olaylar gerçekleştiren bu sihirbazların kullandığı hileleri gelin birlikte görelim.

1. Görünmez Vagon

Görünmez Vagon

İnsanlar vagonu çevreleyerek elleri ile tutarlar. Vagon büyük bir bez parçası ile örtülmüştür ve havada asılı kalmaya başlamıştır. Yani, bezin altında bir vagonun olmadığı görülür.  Vagon genellikle sahnenin altındaki özel bir bölümde gizlidir. Bezin içindeki ince çerçeve sayesinde şekli korunur. İnsanlar vagonun kaybolduğu anı görmezler, çünkü etrafındaki ışık alacalıdır.

2. İnsan Vücundan Geçmek

İnsan Vücundan Geçmek

Sihirbazın asistanı ortadaki delikli dar bir kutuya yerleştirilir. Kutu, delik bir perde ile kaplıdır. Yanıltıcı oyuncu, kutunun ters tarafındaki delikten geçer. İzleyiciler, gerçekten adamın asistanın vücudundan geçtiğini görürler. 
Kutunun içindeki kişi tamamen düz durduğundan dolayı kutu dar görünür. Ancak asistan duruşlarını değiştirdiğinde, illüzyonistin delikten geçmesi için yeterli alan oluşur.

3. Şişedeki Balıklar

Şişedeki Balıklar

Sihirbaz kapak ve içinde biraz su bulunan bir şişe gösterir. Ardından şişe bir peçete ile kaplanır, bazı "sihirli" kelimeler söylenir ve kapak çıkarıldıktan sonra şişenin içinde bir balık vardır. Şişenin altında ince düz bir yay bulunur. Bu yay genellikle kolayca çıkarılır. Böylece balık yay üzerindedir ve biz, onu kapağı yüzünden göremeyiz. Peçeteyi çıkartırken illüzyonist yayı çeker ve balık suya düşer.

4. Yutkunma İğneleri

Yutkunma İğneleri

Bu hilenin yazarı Harry Houdini'ydi. İllüzyonist ipliği ve 50 iğneyi yutar ve ardından 50 iğnenin hepsiyle birlikte doğaçlamalı bir "zincir" çıkarır. Sihirbaz aslında iğneleri yutmaz, fakat bir bardak suya tükürür. Doğru ışık efektleri sayesinde kimse bunu görmez. Bunları yaparken "zincir", illüzyonistin ağzının içinde  bir parça kahverengi kartonun etrafında sarılmış durumdadır ve ardından gizli olan bu zinciri ağzından çıkarır.

5. Sihirli Sandalye


 İllusionist bir sandalyeye oturur. Sonra asistanları sandalyeyi çıkarır, yani sihirbaz hareketsiz ve havada oturur.  Sihirbazın oturması için platformda görünmez bir pint vardır. Ayakkabı bu pintle bağlıysa, bacak yerinde güvenle donacak ve hareket etmeyecektir. Sandalyenin şekli, bacağa tutturulmuş olan çerçevedir.

6. Straitjacket kaçışı

İllüzyonist, kolları sırtın arkasına tutturulmuş bir ceketi giyiyer. Bütün sahne bir perde ile kaplıdır. Bazı varyasyonlarda, sihirbazı baş aşağı çevirir veya onu havaya uçurtur. Açıklama: Kılıflar tutturulduğunda, illüzyonist kollarını göğsüne takar ve derin bir nefes alır. Nefes aldıktan sonra kollarını hareket ettirmek için koltuk altı ceketinin içinde bir yer vardır.

7. Mermiyi Dişleriyle Yakalamak

Mermiyi Dişleriyle Yakalamak

Sihirbaz kurşunlarını dişleriyle yakaladığından bu ona zarar vermez.  Bu tür mermiler balmumu ile yapılır. Atışın hemen anında erirler. Aynı zamanda sihirbaz ağzından, önceden gizlenmiş olan gerçek kurşunları çıkarır.

8. Sırt Delici

Sırt Delici

İllüzyonist keskin bir direğe uzanır ve halk, onun vücudunu delinir görür. Direğin kenarı hareket edebilir ve sihirbazın arkasındaki özel bir deliğe geldiğinde gizlenir. Delici efekti taklit etmek için, illüzyonistin karnında çekip çıkarılan ve bir kutup kenarı bulunan başka bir özel mekanizma vardır.

9. Zikzak Bayan

Zikzak Bayan

"Bir kadının kesilmesi" illüzyonunun bir varyasyonudur. Zikzak illüzyonunda bir sihirbaz, asistanını üç parçaya böler, ve bu performansın sonunda tamamen bütün ve bölünmemiş bir şekilde çıkmasını sağlar. 
Bu inanılmaz numarada, 35 santimetre yükseklikteki kutular ve 20 santimetre yüksekliğinde bir mobil platformu kullanılmaktadır. Kadın asistan alt kutuya girerken, gizli bir alanda durur.Kapak, mobil platformun içinde bulunan boş bir bölmeye açılır. Yanıltıcı oyuncu tüm kutuların açıklıklarını kapattığında, kız kapaktan aşağı kayar ve platformun iç bölmesinde bacaklarını çapraz yaparak oturur. Sihirbaz kutuları açmaya nihayet başladığında, izleyici, asistan gövdesini kesilmiş gibi görür. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları