80'lerde çocuk olmak çok eğlenceli ve bir o kadar zahmetliydi. Şimdiki gibi her şeyin dijital yollarla çözülmediği, okullarda yanımızda taşımamız gereken bir dolu okul malzememiz vardı. Hepsinden de senede sadece bir kez alma hakkımız olduğundan bütün bu malzemelere gözümüz gibi bakar ve hatta silgilerimizi boynumuza asardık. İşte o günlerden hafızamızda kalan nostaljik okul malzemelerimizden birkaçını sizler için derledik.

Kokulu Silgi

Image

Kokulu silginin kokusunu biraz hatırlamaya çalışın bakalım,burnunuza o tatlı koku geliyor değil mi? Üzerindeki arının tatlılığı mı yoksa kokusunun mükemmelliği mi daha çok hatırlanmaya değer bilmiyoruz ama hepimiz bu silgileri çok iyi hatırlıyoruz.

Sayma Çubuğu, Fasulyeler Ve Abaküs

Image

Sayı saymaya başlamak en az okuma öğrenmek kadar zordu bizim için. O dönemde sayıları öğrenmenin ve toplama çıkarma yapmanın bir numaralı kuralı ise çubuk, fasulye ve abaküs edinmekti. Sarı çubukları bir yana sayar,mavi çubukları bir yana çeker, sonra da bunları birbirine ekleyerek toplama yapmayı öğrenirdik.

Tebeşir

Image

Tebeşir bir öğretmenin hem öğretmek için hem de yaramazöğrencileri alnının ortasından mıhlamak için kullandığı en önemli silahtı.Renkli tebeşirle başlık atılır beyaz tebeşirle ise konular altına yazılırdı.Tahtayı silmek için seçilmek ise büyük bir gururdu hepimiz için.

Cin Ali Kitapları

Image

Ah o Cin Ali! Kaç öğrencinin okumak için kekemeleyen ve durmadan yutkunan yüzüne şahit oldu. Yeri geldi pikniğe gitti, yeri geldi tatile çıktı. Ne yaptı etti bütün çocuklara bir şekilde okumayı öğretti.

Fiş Defterleri

Image

İlkokulun en değerli defterleri bu fiş defterleriydi.Fişlerin öğretmenler tarafından dağıtılmasını heyecanlar bekler, daha sonra parçalara kesilmesini büyük bir keyifle yapardık. İş okumaya gelince işin eğlencesi biraz kaçardı ama olsun.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları