Yapılan araştırmalar sonucunda seks yapmanın sağlık açısından birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Sizler için bu araştırmalar sonucunda seks yapmanın vücut açısından hangi yararları olduğunu derledik. İyi okumalar.

Zeka Seviyesini Arttırmakta

Amerika’da yapılan bir araştırma sonucunda seks yapmanın insanların zeka seviyelerini arttırmaya yardımcı olduğu tespit edildi. Diğer yandan orta yaşa sahip farelerde çiftleşme sonrasında beyin hücrelerinin sayısının artış gösterdiği tespit edildi.

Özgüvenin Artması

Image

Cinsel ilişki sonrasında her iki taraf açısından hal ve davranışlar daha çekici ve öz güvenli bir duruma ulaşıyor. Diğer yandan ilişkinin etkisi ile artmakta olan öz güven de hal ve hareketlere yansımaktadır.

Doğal Makyaj Etkisi Yaratmakta

Cinsel ilişkiler sanki doğal makyaj etkisi yaratmaktadır. Gün içerisinde yapılacak olan on beş dakikalık cinsel ilişki, dudaklarınızın kırmızılaşmasına, cildinizin parlak görünmesine ve yanakların doğal rengine kavuşmasına neden olmaktadır.

Cilt Bakımı Etkisi

Image

Cildi güneş ışınlarından korusanız bile, yeterli düzeyde bakım yapmadığınızdan dolayı zaman içerisinde kuruma ve dökülme olasılığı bulunmaktadır. Cinsel ilişki yapan kişilerde düzenli kan akışının olmasından dolayı bahsedilen kırışıklık ve kuruluklar meydana gelmez.

Saç Bakımı Etkisi

Image

Cinsel ilişkiler, saçlarınız açısından da faydalıdır. Tüm saç kökleri kendisini beslemekte olan bir damara sahiptir. Bundan dolayı da,sağlıklı kan dolaşımı sağlıklı saçlar anlamına gelmektedir.

Gençleştirme Etkisi

Düzenli olarak cinsel hayatı bulunan kişilerin bulundukları yaştan iki ila sekiz yaş kadar genç görüldükleri fikrine sahip uzmanlar var. Cinsel ilişkiler bu sayılan yararların dışında kanser, kalp krizi ve depresyon riskini ortadan kaldırmaktadır.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları