Eskiden beri insanlar hep bir şeylere inanma, objelerin onlara şans ve bereket getireceğini düşünmüşlerdir. Geçmişte devam eden bu inanç hala etkisini hala sürdürmektedir. İşte şans ve bereket getirdiğine inanılan semboller

1-Nazar Boncuğu

Image

Nazar boncuğunun ne anlama geldiğini bilmeyen neredeyse yoktur. Bu obje Türkiye’nin en yaygın batıl inançlarından biridir. Nazar boncuğu kişiyi kem gözlerden ve kötü niyetli kişilerin nazarından koruması inancıyla var olmuştur. 

2-Bereket Kurbağası

Image

Bu objenin özellikle maddi ve manevi bereket getirdiğine inanılmaktadır. Evde özellikle ailece vakit geçirilen bir odaya tercihen evin giriş kapısına yakın bir odaya ya da kapıya yakın olacak şekilde yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir.

3-At Nalı

Image

Genel olarak evlerin girişlerinde görmekte olduğumuz at nalı sembolünün şans getirdiğine inanılmaktadır.

4-Fil Sembolü

Image

Başarı ve şans getirildiğine inanılmaktadır. Özellikle evlerde dekorasyon amaçlı kullanılırken de 7 tane olmasına özen gösterilmektedir. 7 adet fili kapıya doğru bakar şekilde dizen ev sahibinin yeni bir ev alacağına inanılmaktadır.

5-Nar Sembolü

Image

Özellikle son zamanlarda 3'lü nar porselenleri ve süs eşyaları satılmaktadır. Hem bir moda akımı oluşmuş hem de insanlar bu narların bolluk ve bereket getirdiğine inanılmaktadır.

6-Taşlar

Image

Her burca ya da istenilen özelliklere göre uğur getirdiğine inanılan taşlar bulunmaktadır. Kimileri kolye, küpe veya yüzük olarak bu taşları kullanırken kimileri de bu taşları evlerinde süs olarak kullanmaktadır.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları