İster bir latte olsun ister koyu bir filtre, kahvenin enerji vericiliği ve inanılmaz derecedeki lezzeti hakkında söylenecek söz yok. Üstüne bir de cennet gibi kokusunu ekleyin tabii. İşte gerçek bir kahvenin tadına bakmaya devam ederken kahveniz hakkında öğrenmeniz gereken 6 bilgiyi sizler için derledik.

  • KAHVE İÇEN KADINLARIN DEPRESYON RİSKİ DÜŞÜYOR

    Harvard’da yapılan bir araştırmaya göre günde dört veya daha fazla kahve içen kadınların depresyona yakalanma riski yüzde 20 oranında daha düşük oluyor. Ancak bunun yanında kafeinsiz kahve, çay, alkolsüz içecekler ve diğer az miktarda kafeinli içeceklerin bu gibi bir koruma sağlamadığı tespit edilmiştir.

  • KOKUSU GERÇEKTEN UYANDIRIYOR

  • Seul Ulusal Üniversitesi’nin 2008 yılında yaptığı bir araştırmaya göre kahvenin kokusu sizi uyandırmak için yeterlidir. Yani uyanmadan önce kahve demlemek için önceden hazırlık yaparsanız bu sizin daha çabuk kalkmanıza neden olabilir.

  • KOYU KAVRULMUŞ KAHVELER DAHA AZ KAFEİN İÇERİYOR

    Koyu kavrulmuş kahveler, daha sert tatları ve renklerine rağmen aslında az kavrulmuş kahvelerden daha az kafein içeriyor. Bunun nedeni olarak kavurma süresince kafeinin yakılması gösteriliyor. Yani sert bir kahve içtiğinizi düşünerek koyu kavrulmuş içiyorsanız yanılıyorsunuz.

  • SOĞUK KAHVE SİZİ DAHA AZ SARSAR

    Buzlu kahve özellikle yaz ayları ve kahve severler için mükemmel bir birleşim. Ancak soğuk demleme içiyorsanız sandığınızdan çok daha az kafein alıyorsunuz demektir. Örneğin soğuk demleme kahveniz 165 mg kafein içerirken aynı bardak sıcak kahvede 330 mg bulunuyor.
     


  • EREKTİL DİSFONKSİYONA (SERTLEŞME SORUNU) İYİ GELİYOR

    Günde iki ila üç fincan arası kahve içen erkeklere güzel haberlerimiz var. Yapılan araştırmalara göre günde 85 il 170 miligram arasında kafein tüketen erkeklerin ED’den mustarip olma olasılıkları yüzde 42 oranında daha düşük oluyor.




Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları