Şimdilerde 30 yaşında olanlar, yani okul yılları 80’lerin sonu 90’ların başına gelenler burada mısınız? Birazdan gözler fena halde dolacak, bizden söylemesi! Teknolojinin işin içine karışmadığı, çocukluğun doyasıya yaşandığı, samimiyetin ve masumluğun olduğu o yıllara sizi götüreceğiz. İşte şimdilerde 30 yaşlarında olanların yaşadığı o güzel şeyler.

Çim adam 

Image

Çocukluğumuzun modasıydı çim adam. Önce okulda verilen bir ödev ile başladı ona olan aşkımız, sonra hobi olarak devam etti. Saçlarını dik dik yapan insanlar bir dönem çim adam yüzünden aynı isimle adlandırıldı.

Kames top 

Image

Teneffüs aralarında sıra altında saklanan top, alındığı gibi soluklar okulun bahçesinde alınırdı. Yüze çarpınca ‘tınnn’ diye ses çıkartır, top patladığı zaman yarısı kesilerek kafaya geçirilir; okulda komikliğine öyle gezilirdi. Birçok kişi kames topu ‘çocukluğum’ ya da ‘çocukluğuma ve okul yıllarıma dair en güzel ayrıntı’ olarak anar. 

Karbon kağıdı ile resim çizmek 

Image

Okul yıllarına ait nostaljik ögelerden bir tanesi de karbon kağıdıdır. İlk bakıldığında tam olarak ne olduğu anlaşılmayabilir. Fakat şöyle açıklayalım; ortaokul, liste yıllarında coğrafya hocaları tarafından bir ev ödevi verilirdi. Bu ev ödevi genellikle Türkiye haritası çizmek olurdu. 

İş eğitimi dersinde alçı kalıp yapmak 

Image

Okul zamanlarında en rahatladığımız derslerden biri beden biri de el işi dersleriydi. Kırtasiyelere gider, alçı kalıplar alırdık. Bu kalıplar öylesine şirin, öylesine güzeldi ki…

Okuma fişleri 

Image

Hey gidi hey! İlkokullarda okumayı öğrenmek için kullanılan fişlerdi bunlar. Hocalara dair hatırladığımız en ilginç ayrıntı ise; 'Son bir kez bakın' dedikten sonra fişlerin üzerini örtüyle örter, sonra defterlerimize yazmamızı isterlerdi.

Çoklu tükenmez kalem 

Image

Ah ah! Sınıfta çoklu tükenmez kalemlere sahip olan insanlar ya kırtasiyeden çıkmaz, son trendleri takip ederdi; ya da gelir durumları çok iyiydi. Yani o zamanlar öyle zannederdik. Bu kalemlere sahip olan insanlar her sayfaya farklı bir renkle yazı yazarlardı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları