İnsanoğlu, asırlarca ''bilgi'' için savaşmış, ölmüş ve öldürmüştür. Günümüzde ise internetin de getirdiği sınırsız kaynaklar ile bilgiye ulaşmak fazlasıyla mümkün. Fakat gelin biz pek bilinmeyen, kolay kolay rast gelemeyeceğiniz o farklı ve ufuk açıcı bilgilere bakalım!

 İnsanoğlunun keşfettiği en yüksek dağ nerededir?

ilk olarak; İnsanoğlunun keşfettiği en yüksek dağ nerededir?

Mars'ta. Kendisi güneş sisteminin en yüksek dağıdır. Everest'in 3 katıdır. Bu yüzden tanrılarla ilişkilendirip adına Olympus Dağı denmiştir. 

Dünyamızın kaç uydusu vardır?

Dünyamızın kaç uydusu vardır?

''1 işte, o da Ay?'' dediğinizi duyar gibiyiz fakat hemen aydınlatalım; Cevap 7. Ay kadar büyük olmadıkları için pek bilinmeseler de dünya  etrafında asırlardır Ay gibi aynı yörüngede dönen 6 uydumuz daha var. 

Sizce, 18. yüzyıldaki deniz savaşlarında en çok denizciyi ne öldürmüştür?

Sizce, 18. yüzyıldaki deniz savaşlarında en çok denizciyi ne öldürmüştür?

Tahminleri alalım! Top? Tüfek? Kılıç? Hiçbiri de değil. Cevap ''Kıymık'' olacak. ''Ne?'' dediğinizi duyar gibiyiz, fakat Hollywood'a kanmayın. 18. yüzyılda yapılan toplar o kadar küçüktü ki bırakın patlamayı size isabet etse sadece bayıltırdı. Topların amacı gemideki tahtaları parçalamaktı. Savrulan tahta kıymıkları ise denizde olan bir askeri acı çekerek öldürmeye fazlasıyla yeterdi. 

Telefonun mucidi sizce kim?

En bombası geliyor: Telefonun mucidi sizce kim?

''Graham Bell!'' diyenleri şöyle alalım. Cevap; Antonio Meucci. Bu zeki adam, Bell'den 10 yıl kadar önce ''Teletrofon'' adını verdiği icadını patentletmek için girişimde bulunuyor. Şehre gelip patentlettikten sonra bir patlamada yaralanıp hasta ve işsiz kalıyor. Patent parası olan 10 doları ödeyemeyince patent düşüyor. Bundan tam 10 yıl sonra Bell icadını patentletiyor. Fakat Meucci vazgeçmiyor ve delilleri bir laboratuvara gönderiyor. Bitmedi! Fakat tesadüf, Bell de o labaratuvarda çalışıyor ve esrarengiz şekilde o deliller ortadan yok oluyor. 

Yaşayan en büyük şey sizce nedir?

Yaşayan en büyük şey nedir?

Ne bir mavi balina, ne de bir dinazor. Sadece bir mantar. Öyle ki, Oregon'da keşfedilen Armilla Ostoyae mantarı o kadar büyük ki, arabaya binip 2 saat sonra bir ormana dalsanız, ilk göreceğiniz mantar ile 2 saat mesafedeki mantarın kökü aynı olacak. Yaşının ise 2000 - 4000 arasında değiştiği tahmin ediliyor. 

Bir Mavi Balina'nın yutabileceği en büyük şey nedir?

Hazır Mavi Balina demişken; Bir Mavi Balina'nın yutabileceği en büyük şey nedir?

Bir greyfurt. Gelmiş geçmiş yaşayan en büyük hayvan olan Mavi Balina'nın yutağı sadece bir tabak boyutundadır. Bir karpuzu bile yutamaz. Yani greyfurttan küçük değilseniz korkmayın. 

Sizce savaştan daha çok insan öldüren şey nedir?

Son olarak; Sizce savaştan daha çok insan öldüren şey nedir?

Hayır sivrisinek değil. Cevap ''Çalışmak''... Nasıl mı? Günümüzde her yıl 3 milyon insan  iş kazaları ve iş ortamından kaptıkları hastalıklar nedeniyle ölüyor. Bu sayının %15'i ise dayanamayıp intihar ediyor. Günümüzde savaşlarda ölen kişi sayısı ise yıllık 650 bin.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları