Bağımlılık kavramı kontrol edilemediği takdirde son derece korkutucu sonuçlar doğurabilir. Bağımlılık hem iyi hem kötü yönde olabileceği gibi her iki durumda da aşırıya kaçmak oldukça tehlikeli sonuçlara sebebiyet verebilir. bu yazımızda sizlere ne kadar korkutucu olduğunu farkında olmadığımız son derece doğal gelen bağımlılıkları derledik.

1.      Alışveriş

Image

Son derece masum görünse de ne yazık ki kadınlarda ve erkeklerde bu duruma sıkça rastlanabiliyor. Alışveriş yapmak kötü bir şey değil ki diyerek başlanan bu durum bir hastalığa dönüşebilir aman dikkat!

2.      Oyuna olan bağlılık

Image

Özellikte son dönemde online olarak oynanan oyunlara karşı ilginin artış göstermesi ile birlikte online oyunlara karşı bir hastalık derecesinde bağımlılık durumu hakim. Sosyal hayattan kişi koparak adeta sanal dünyada kurduğu yapay hayatı sürerek yaşamına devam etmektedir.

3.      Dedikoduya olan bağımlılık

Image

‘’Yok ya öylesine sohbet olsun diye konuşuyoruz biz’’ diye savunmaya geçilse de her ortamda konu dönüp dolaşıp dedikoduya geliyor ise aman dikkat! Siz ve arkadaşlarınız dedikodu bağımlısı olabilirsiniz. Unutmayın dedikodu ağzınızın içini kirletir bu sebeple bir an önce bu bağımlılıktan kurtulmanın yollarını arayın ve bulun! 

4.      Fast Food’a karşı olan bağımlılık

Image

Yemek kültürümüzün değişmesi ve yemek noktasında popüler kültür ile haşır neşir olmamız ile birlikte fast food hayatımıza hızlı ve tam bir giriş yaptı!Haftada 2 den fazla fast food tüketiyorsanız aman dikkat!

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları