Şükretmenin sayısız faydası olduğu gibi şükrettiğinizi göstermenin sayısız yolu da var. Sizler için hayatınıza huzur ve mutluluk getiren şükretme biçimlerini bir araya getirdik.

1. Sevdiğiniz kişiye o son yaptığı şeyin sizi ne kadar mutlu ettiğini söyleyin

İlla bir hediye, doğum günü, yıldönümü gibi özel bir sebep olmasını beklemeyin. Sevdiğiniz kişinin size bakışı, sarılışı, dokunuşu bile olsa, sizi mutlu eden şeyin ne olduğunu ona söyleyin. Bu, karşınızdaki kişiye özen gösterdiğinizin ve onun sizin için yaptıklarının karşılık bulduğunun bir işaretidir.

Hayatınıza huzur getiren şükretme biçimleri

Mutlu olduğunuz şeyleri başkalarıyla paylaşmak, sizi daha çok şükretmeye sevk eder. 2. İlişkiniz zorlu bir dönemden geçiyorsa, sevdiğiniz kişinin olmadığını düşünün. Bu düşünce ilk başta acı verse de aslında sahip olduğunuz bu ilişki için şükretmenizi sağlar. Sevdiği kişileri aniden kaybeden insanlar, ufak anlaşmazlıkların aslında ne kadar da önemsiz olduğunu anlatır dururlar, sevdiklerini geri getirmek için her şeyi verebileceklerini söylerler.

3. Hediyelerin ötesine bakın

Sevdiğiniz kişinin size o hediyeyi almak için harcadığı çabanın farkına varın ve aslında hediyenin değil, bu çabanın hayatınıza getirdiği güzelliklere odaklanın.

4. Güzel zamanların tadını çıkarın

Sıcak suyla, mis gibi kokularla dolu bir küveti güzel yapan her bir baloncuğu düşündünüz mü? Ya da gökyüzünden yağan her bir kar tanesini? Veya yastığınıza başınızı koyduğunuz an yaşadığınız o mutluluk hissini düşündünüz mü? Yaşadığımız her bir an, aslında içinde birçok güzel, keyifli şey barındırıyor. Tek yapmamız gereken, bilinçli bir şekilde bunların farkına varmak. Ardından şükretmek zaten gelecektir.

5. Gerçekten güzel bir şey olduğunda bunu yüksek sesle dile getirmekten çekinmeyin

Şunu unutmayın; güzel anlar siz onları kutladıkça daha gerçekçi olacak. Bu da daha fazla şükretmenizi sağlayacak.

6. Gördüğünüz güzel şeyleri başkalarına da gösterin

Gördüğünüz güzel bir manzarayı başkasına da gösterin, duyduğunuz güzel bir şarkıyı başkasına da dinletin, yediğiniz güzel bir yemeği başkasına da tattırın. Mutlu olduğunuz şeyleri başkalarıyla paylaşmak, sizi daha çok şükretmeye sevk eder. Şükrettiğinizde uzuvlarınızın, ellerinizin, ayaklarınızın, boynunuzun, bedeninizin, yüzünüzü nasıl rahatladığının farkına varın. 

Hayatınıza huzur getiren şükretme biçimleri

7. Şükredecek şeyleri kendinize hatırlatın. Hayat her zaman istediğiniz şekilde gitmeyebilir. Şükredecek onca şeyiniz olmasına rağmen hayat şartları bunları size unutturabilir. Ancak söz önceden önlem alabilirsiniz. Şükredecek şeyleri hatırlatacak fotoğraflar, notlar, müzikler seçin ve bunları bir yerde biriktirin. Kendinizi kötü hissettiğinizde, zihniniz her şeyden şikayet etmeye başladığında bu hatırlatıcılar size yardımcı olur.

8. Şükretmenin sizde yarattığı değişikliklerin farkına varın

Düzenli olarak hayatınızdaki güzellikler için şükretmeye başladığınızda, bedeninizin de nasıl huzurla dolduğunu göreceksiniz. Şükrettiğinizde uzuvlarınızın, ellerinizin, ayaklarınızın, boynunuzun, bedeninizin, yüzünüzü nasıl rahatladığının farkına varın. İçinize nasıl huzur dolduğunu gözden geçirin. Bu duyguların bilincine varmak için zaman zaman durun ve kendinizi dinleyin.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları