Avrupa ülkelerine yapılan turistik seyahatlerde turistlere ilgi çekici gelen şatolar, hem tarihi hem de gizemli ve görkemli yapıları ile ziyaretçilerini cezbetmektedir. Sizlere mutlaka görülmesi gereken şatolardan altı tanesini derledik. İşte görülmesi gereken şatolar.

Neuschwanstein Şatosu, Almanya

Image

Disney yapımı Uyuyan Güzel filmine ev sahipliği yapan Neuschwanstein Şatosu, dünyada en ünlü şato olarak kabul edilmektedir. Oldukça yüksek bir yapıya sahip olması ihtişam barındıran şatonun duvarlarının tamamının beyaz olması ve masalsı bir görüntüsünün bulunması şatonun görülmesine yeterde artar bile.

Bran Kalesi, Romanya

Image

Vampirlerin çıkış noktası olmasının yanında orta çağ tarihini günümüze kadar taşıyan köyleri ile de dikkat çekmeyi başaran Romanya,bazı zamanlarda filmlere konu olan kaleleri ve şatoları ile dikkat çekmeyi başarmıştır. Transilvanya bölgesinde yer alan Bran Kalesi, kiremit çatısı bütünü ile taş yapıdan olmasından dolayı ürpertici bir görüntüsü bulunmaktadır.

Chenonceau Şatosu, Fransa

Image

Fransa’nın Loire Vadisi’nde yer alan Chenonceau ŞatosuKadınlar Kalesi olarak da bilinmektedir. 16.yy mimarisinin tüm özelliklerinitaşıyan şato mutlaka görülmesi gereken yerler arasında

Egeskov Şatosu, Danimarka

Image

Binin üstünde çınar ağacının harcandığı bilinen Danimarka’da bulunan şato, bu özelliği barındırmasından dolayı ‘’1000 Çınar’’ olarak adlandırılmaktadır. 

Trakai Kalesi, Litvanya

Image

Litvanya ülkesinin simgelerinden biri olarak bilinen kale,göl içerisinde yer alan konumu sayesinde gelen ziyaretçilerine büyüleyici bir görüntü yaratmakta.

Kız Kalesi, Türkiye

Image  

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ender kalelerden biri olan Kız Kalesi, Mersin’in simgelerinden biri. Tarih boyunca Yunanlılardan Osmanlılara kadar birçok medeniyetin egemenlik mücadelesine sahne olmuş. 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları