İyi bir stile sahip olmanın amacı sizi olduğunuzdan çok daha göz alıcı göstermektir. Bu nedenle seçilen her bir parçanın değeri çok büyüktür. Ancak bazen moda uğruna aslında bize çok yakışmayan hatta bizi olduğumuzdan çok daha yaşlı gösteren hatalar yapabiliyoruz. Bu nedenle trend ne olursa olsun uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunmaktadır. İşte o kurallar.

Yanlış saç rengi 

Image

Saç rengi yaşınızla ilgili olan algıyı en çok etkileyen faktördür. Siz trendi takip edeceğim sanırsınız ama aslında babaannenizi takip ediyor olabilirsiniz. Özellikle son dönemin gözde saç rengi gri ve mor tonları sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı birine dönüştürebilir. 

Üzerinize oturmayan kıyafetler

Image

Vücudunuza büyük ya da küçük gelen kıyafetler her zaman büyük risktir. Bedeninize büyük bir gömlek ya da pantolon sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterebilir. Bu nedenle salaş görüneceğim derken aradaki dengeyi kaybedip kötü bir stile doğru yol alıyor olabilirsiniz. Bunun yerine bedeninize uygun ama daha bol kalıpları tercih etmelisiniz.

Kötü renk seçimi

Image

Kıyafetlerde renk seçimlerimizi genelde moda bizi nereye götürüyorsa oraya doğru yapıyoruz. Bir sene fuşya modaysa mutlaka fuşya rengi bir parçamız oluyor dolabımızda. Ancak modayı takip edeceğim diye de bize yakışmayan bir rengi taşımaya kalmak yaşlı bir görüntüden daha fazlasını vermez. 

Fazla ya da az makyaj

Image

Makyaj son dönemin en trend hareketlerinden biri. Artık hepimizin kabuki fırçası da jel fondöten pamuğu da var. Ancak bu gereğinden fazla makyajla yaşımıza artı 5 yıl daha ekleyeceğimiz anlamına gelmiyor. Makyaj yaparken bulunacağınız ortama, günün saatine ve bulunduğunuz yaşa dikkat etmelisiniz.

Mom jeans

Image

Mom jeans bu listenin bonus parçası. Hala popülaritesini koruyan bu model 30’lu yaşlarda giyilmesi bırakılması gereken bir pantolon. Çünkü sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı ve kilolu gösterir.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları