Dünya üzerinde pek çok ülke var. Bunların bazılarında da öyle yasaklar var ki, gelin şimdi onlara bakalım ve şaşıralım! Birazdan göreceğiniz yasaklar sizi fazlasıyla şaşırtacak tarzda. Fakat bu yasakların mantıklı birer açıklaması da bulunmakta.

1. İngiltere'de bir Balina'ya dokunamazsınız...

İngiltere'de bir Balina'ya dokunamazsınız...

İngiltere'de, kuğularda olduğu gibi 3 kilometrelik deniz alanında yaşayan yunus ve balinalarda da kraliçe hak sahibidir. Bu yüzden bu canlılara dokunmak direkt olarak suç sayılır. 

2. İtalya'da ise güvercin beslemek yasalara aykırıdır...

İtalya'da ise güvercin beslemek yasalara aykırıdır...

İtalya'nın Venedik gibi bazı bölgelerinde güvercin beslemek kanun ile yasaklanmıştır. Sebebi ise güvercinlerin heykel ve mimari eserleri fazlasıyla kirletmesidir.  

3. Kanada'da, 10 Kanada Doları üzerinde tutan hesabı bozuk parayla ödemek yasaktır

Kanada'da, 10 Kanada Doları üzerinde tutan hesabı bozuk parayla ödemek yasaktır

1985 yılında yürürlüğe giren bu yasa, fazla bozuk para ile ödemeyi sınırlandırıyor. Bunun sebebi ise, bozuk paranın daha kolay sahtesinin yapılabilmesi. 

4. Tayland'da ise bozuk paranın üzerine basmak net bir suçtur...

Tayland'da ise bozuk paranın üzerine basmak net bir suçtur...

Bir turist, ya da başka bir kişi kamuya açık alanda bir bozuk paranın üzerine basarsa bu Tayland halkına karşı bir hakaret sayılır ve kişi cezalandırılır.

5. Japonya'da dövmelerinizi gösteremezsiniz...

Japonya'da dövmelerinizi gösteremezsiniz...

Japonya, devasa bir yakuza ülkesidir. Tüm yakuzaların ise damgası farklı birer dövmedir. Eğer dövmeniz görünmeyen bir yerinizdeyse korkmayın. Fakat dövmeniz görünür bir şekilde geziyorsanız gözaltına alınabilirsiniz. Güvenlik güçlerinin bu konuda yetkisi var. 

6. Fransa'da trenlerde öpüşmek kesinlikle yasaktır...

Fransa'da trenlerde öpüşmek kesinlikle yasaktır...

1910'da kabul edilen bir yasa, çiftlerin trenlerde öpüşmesini yasaklıyor. İstasyonda veda amacıyla böyle bir yasak söz konusu değil. Fakat tren içinde yasak bulunuyor. 

7. En ilginç olanı ve biraz da ürküten uygulama; Çin'de boğulan kişiyi kurtarmak yasak!

En ilginci ve biraz da ürkütücüsü ise en sonda geliyor; Çin'de boğulan kişiyi kurtarmak yasak!

Doğu'nun en esrarengiz zihniyeti olan Çin'de boğulan kişiyi kurtarmaya çalıştığınızda cezaya çarptırılırsınız. Bu bir yasa ile de desteklenmiştir. Kanun önünde, bir kişinin kaderini değiştirmekten yargılanırsınız. Tabi bu birçok kişi tarafından Çin'deki nüfus fazlalığını azaltma yöntemi olarak da söyleniyor. Kim bilir...

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları