Yapılan araştırmalar her seferinde Japonya'nın en zeki ülkeler sıralamasında ilk 3'e girdiğini gösteriyor. Bu kadar zeki ve mantıklı bir milletin de batıl inançları ve tuhaf gelenekleri olabiliyormuş.

1.Japonların misafirlik olayları pek yoktur. Aileler görüşmek istedikleri zaman dışarıda buluşurlar.Japonya'da misafirlik olayları pek yoktur. Aileler dışarıda buluşurlar.

Biri sizi evine davet ettiyse bu sizin onlar için oldukça özel olduğunuzu gösterir.

Aynı zamanda ev sahibi size çay ikram ettiğinde, bu artık kalkma zamanınızın geldiğini gösterir.

2. Ses çıkararak yemek yemek ve kaseyi kafaya dikmek yemeği beğendiğinizi gösterir.Ses çıkararak yemek yemek ve kaseyi kafaya dikmek yemeği beğendiğinizi gösterir.

3. Bebeklerin yüksek sesle ağlamasının kötü ruhları uzaklaştıracağına ve bebeklere sağlıklı bir yaşam getireceğine inanırlar.Bebeklerin yüksek sesle ağlamasının kötü ruhları uzaklaştıracağına ve bebeklere sağlıklı bir yaşam getireceğine  inanırlar.

4. Kara kedi hemen hemen tüm dünyada uğursuz olarak kabul edilse de Japonya'da bunun tam tersidir.Kara kedi hemen hemen tüm dünyada uğursuz olarak kabul edilse de Japonya'da bunun tam tersidir.

Çünkü siyah renk Japonya'da mükemmelliği temsil etmektedir.

5. Yaptıkları büyük hatalardan sonra, özür dilemek amacıyla saçlarını tıraş ederler.Yaptıkları büyük hatalardan sonra, özür dilemek amacıyla saçlarını tıraş ederler.

6. Selamlaşırken asla tokalaşmak, el sıkışmak ve sarılmak gibi temaslarda bulunmazlar.Selamlaşırken asla tokalaşmak, el sıkışmak ve sarılmak gibi temaslarda bulunmazlar.

Sadece eğilerek selam verirler. Bunu o kadar önemserler ki telefonla konuşurken bile eğilirler.

7. Kancho dedikleri geleneksel bir şakaları vardır.Kancho dedikleri geleneksel bir şakaları vardır.

Kancho bazı ülkelerde taciz olarak görülür hatta tutuklanma sebebidir ama Japonya'da sadece şakadır.

8. Tüm dünyada mavi erkek bebekleri, pembe kız bebekleri temsil ederken Japonya'da bu tam tersidir.Tüm dünyada mavi erkek bebekleri, pembe kız bebekleri temsil ederken Japonya'da bu tam tersidir.

9. Kışın yalnızca oturdukları odayı ısıtırlar, geri kalanını israf olarak görürler.Kışın yalnızca oturdukları odayı ısıtırlar, geri kalanını israf olarak görürler.

10. Japonya'da metrolar oldukça kalabalık olduğundan istasyonda insanları vagonlara itmekle görevli kişiler mevcut.

Image

11. Bir Japon'la tartıştığınızda onu çelimsiz görüp fiziksel şiddet uygulamaya çalışmayın.Bir Japon'la tartıştığınızda onu çelimsiz görüp fiziksel şiddet uygulamaya çalışmayın.

Japonlar'ın hemen hepsi savunma sporlarına çokça önem verdiğinden karşınıza çıkan kişinin bu sporlardan biriyle uğraşmamış olma ihtimali çok düşük.

12. Sokakta bir şey yiyip içmek görgüsüzlük olarak kabul edilir. Yalnızca dondurma yiyebilirsiniz.Sokakta bir şey yiyip içmek görgüsüzlük olarak kabul edilir. Yalnızca dondurma yiyebilirsiniz.

13. İş yemeğinde patronunuz size içki ikram ederse mutlaka içmek zorundasınız.İş yemeğinde patronunuz size içki ikram ederse mutlaka içmek zorundasınız.

Fakat aynı zamanda sarhoş da olmamak zorundasınız. Eğer sarhoş olacağınızı düşünüyorsanız tuvalete gidip kusmalısınız.

14. Haziran 2015'e kadar Japonya'da izinli mekanlar dışında bir yerde dans etmek yasaktı.Haziran 2015'e kadar Japonya'da izinli mekanlar dışında bir yerde dans etmek yasaktı.

15. Japon kültüründe uyku oldukça önemlidir.

Japon kültüründe uyku oldukça önemlidir.

İş yerlerinde şekerleme yapmak serbest hatta zorunludur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları