Korelilerin cilt güzelliklerinin namını hepimiz biliyoruz. Hayran bırakan kusursuz ciltleri adeta gençliğin ve sağlığın aynası gibi... Bakalım hayran bırakan cilt güzelliklerinin arkasında neler varmış...

Image

10 saniyelik altın kural

Sağlıklı, ışıl ışıl parlayan cilt görüntülerinin arkasında yatan ilk kural, cildin temiz ve aydınlık görünmesini sağlamak için uyguladıkları nemlendirme uygulaması. Duş aldıktan sonra gözenekleriniz sağlıklı bir biçimde açılır. Bu durumu günlük temizleme rutinlerinde yakalayamayabiliriz. Duştan çıktıktan 10 saniye sonra yüzünüze tampon hareketlerle uygulayacağınız nemlendirici krem çok sağlıklı bir görünüm elde etmenize yardım edecek.

Image

Sıcak havlu masajı

Pamuklu bir havluyu sıcak suda bekletin ve temizliğini önceden yaptığınız yüzünüze kapatın, havlunun üzerinden nazik bir biçimde ovun. 15 dakika boyunca aynı işlemi tekrarlayın. Ardından, nemlendirici bir krem uygulayın. Bu uygulama cildinizin hava almasına yardımcı olur ve kan dolaşımını hızlandırır.

Image

Jamsu uygulaması

Makyajınızın daha sağlıklı görünmesini sağlamak ve mat bir görünüm elde etmek için yapılan bu uygulama oldukça ilginç. Yüzünüzü sokabileceğiniz cam bir kaseye soğuk su doldurun,  yüz makyajınızı tamamlandıktan sonra yüzünüzü suya batırıp 15 ile 30 saniye arası bekleyin. Bu işlemi göz makyajı yapmadan uygulamanız gerekmektedir. Daha kadifemsi pürüzsüz bir ton elde edeceksiniz.

Image

Tuz ile tonik uygulaması

Akne ve sivilce problemi yaşayan ciltler için önerilse bile her cilt tipinin uygulaması önerilen bu yöntem deriyi dezenfekte eder, siyah noktaları zamanla yok eder ve sivilcelerin kurumasını sağlar.  Uygulaması oldukça kolay olan tuz toniğini hazırlamak için yapmanız gerekenler; 1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Karışımı bir pamuk yardımıyla temizlenmiş cildinize tampon hareketlerle uygulayın.

Image

Traş köpüğü uygulaması

Evet bildiğiniz traş köpüğü. Koreli kadınlar traş köpüğünü içerisinde antiseptik özellikler barındırdığı için, ciltlerinin yağlanma dönemlerinde adeta bir silah olarak kullanıyorlar. Parmak uçlarıyla yüze uygulayıp 5- 10 dakika beklettikten sonra yıkanarak uygulanan yöntemi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları