Buz sarayları, ateş çemberleri ve Ren geyiği yarışlarıyla dolu, sizlere kışın soğuğunu unutturacak kış festivallerini sizler için araştırdık.

Quebec Kış Karnavalı-Quebec, Kanada

Image

Soğuk havasıyla ünlü Kanada’nın dünyanın en büyük kış festivallerinden birine ev sahipliği yapması elbette şaşırtıcı değil! Festivalin sevimli maskotu kardan adam Bonhomme, 20 Şubat 2017’ye kadar Quebec Kış Karnavalı’nda sizleri bekliyor. Kar banyosu, kardan heykel yapımı, kano ve kızak yarışları da karnavalda mutlaka denemeniz gerekenlerden.

Harbin Buz Festivali-Harbin, Çin

Image

Dünyanın en geniş kapsamlı kış festivali olarak kabul edilen Harbin Buz Festivali, kar ve buzdan inşa edilmiş dört farklı tema park üzerine kurulu. 25 Şubat’a kadar devam eden festivale giderken en sıcak giysilerinizi giymeyi unutmayın!

Brits Music and Winter Festivali - İsviçre

Brits Music and Winter Festivali - İsviçre

Brits Music and Winter festivali her yaş grubundan müzik yapanları bir hafta boyunca ağırlar. En iyi uluslararası müzik sanatçıları, şarkıcılar ve DJ'ler harika  canlı müzik eşliğinde bir araya gelir. Herkes kayak ve snowboard için British Open Şampiyonasına katılabilir.

Khövsgöl Gölü Buz Festivali-Khövsgöl, Moğolistan

Image

Moğolistan’da buz festivalleri o kadar çok seviliyor ki, tam üç tane birden düzenleniyor. Kazak avcıların yeteneklerini sergiledikleri Golden Eagle Festival ve Gobi Çölü’nde düzenlenen, geleneksel şarkılar ve danslar eşliğinde deve yarışlarına sahne olan Thousand Camel Festival de çok ilgi çekiyor ama en popülerleri Khövsgöl Gölü Buz Festivali. Kış aylarında donan göl üzerinde düzenlenen festival boyunca buz güreşleri, kızaklı at yarışları ve buz pateni gösterileri de sahneleniyor.

Anchorage Fur Rendezvous Kış Festivali, Alaska, ABD

Image

Alaskalılar kuşkusuz karda hareketin uzmanları. Ev sahipliği yaptıkları kış festivali de leaf-blower hockey ve yukigassen gibi bu hünerlerini sergileyebilecekleri etkinlikleri içeriyor. 24 Şubat-5 Mart tarihleri arasında düzenlenen festival Anchorage Fur Rendezvous Kış Festivali, zaman zaman çekişmeli oyunlara sahne oluyor.

Up Helly Aa, Shetland Adaları, İskoçya

Image

Kış festivalleri her zaman buzla alakalı olmak zorunda değil, bazen tam tersi üzerine de kurgulanabiliyor. Bunun en iyi örneği; The Up Helly Aa,geleneksel Viking ateş festivali. İskoçya’nın Shetland Adaları’nda bulunan Lerwick’te her yıl düzenlenen festivalin kökleri 19. yüzyıla dayanıyor. Ocak ayının son Salı günü düzenlenen festival, bu sene 31 Ocak’a denk geliyor.

Sapporo Kar Festivali - Japonya

Sapporo Kar Festivali - Japonya

Sapporo Kar Festivali Japonya'nın en büyük kış olaylarından biridir. Festival Şubat ayında yedi gün boyunca Japonya'nın Sapporo şehrinde düzenlenmektedir. Festival Japonya'dan ve dünyanın diğer ülkelerinde çok sayıda turist çekiyor. Her yıl 2 milyondan fazla kişi görkemli kar heykellerini  görmeye Sapporo'ya geliyor.

Reykjavík Kış Işıkları Festivali-Reykjavík, İzlanda

Image

İzlanda’nın başkenti hava karardığında Işık Festivali‘yle aydınlanıyor. 2-5 Şubat tarihleri arasında düzenlenen festival boyunca Hallgrímskirkja Kilisesi gibi mimari harikalar daha da etkileyici gözüküyor.

Lux Helsinki – Helsinki, Finlandiya

Image

Işıkların dans ettiği Lux Helsinki festivalinde güneş battıktan sonra Finlandiya’nın başkentinde yeniden güneşin doğğduğunu hissedeceksiniz. Etkinlik, şehir merkezi çevresinde 13 noktada 17 ışıklandırma sisteminden oluşuyor. Bu 13 noktada çok farklı şovlar ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları