Kırık kalpler tabiri caizse kırık bir vazoya benzetilir. Hem onarılması zordur ve önemli düzeyde tahribat bırakır. Vazo kırıldığı zaman parçaları tekrar bir araya getirilerek tamir edilir fakat asla eskisi gibi olamaz. Kırık kalpleri bir nebzede olsun tamir etmenin yolları bulunmakta. Sizlere kırık kalbinizi nasıl onaracağınız hakkında bilgiler vereceğiz. Umarız bir nebze işe yarar.

Yaşadığınız Acıyı Kabullenmek

Kalp kırıklıklarında acı çekmeniz gerektiğini öncelikle kabul etmeniz gerekir. Bu duyguyu yaşamanız iyileşme sürecini hızlandırmanıza yardımcı olmanız demektir.

Acıların Üstüne Gitmek

Kalbi kırılanlar açısından en zor durum bu acıya katlanmak zorunda kalmak ve acıyı hissetmektir. Yaşantınıza devam edebilmeniz için üzülmeniz gerekiyor. Yoğun olarak acıyı yaşarsanız, yaşanan problemler ile mücadele etmeye dönük daha güçlü bir karaktere sahip olursunuz.

Gülmek ve Ağlamak

Gülme eylemini yapmak insanları önemli düzeyde iyileştirmekte, aynı zamanda ağlamak da öyle. İyi bir ağlamanın sonucunda kendinizi daha iyi hissediyorsanız bunun bir tesadüf olmadığı konusunda bir çok fizyolojik nedeni bulunmaktadır.

Alışkanlıkları Değiştirme

Ayrılmış olduğunuz sevgilinizin sevdiği müziği kapatmakla başlayabilirsiniz. Bilim, müziğin terapi etkisinin olduğunu söylemekte. Tabi ki müzik dinlerken aşk şarkılarından bahsetmiyoruz. Evinizde bulunan eşyaların görüntüsünü değiştirebilirsiniz. Yeter ki sevgilinizin olduğu zamanlardan daha farklı bir durumda olsun.

Sevgiyi Tekrar Yaşamak

Kalp kırıklığı sonucunda başlarda bir daha asla kimseyisevmeyeceğim diyebilirsiniz. Bu cümleyi kurmak yerine belli bir zaman geçtiktensonra tekrardan sevgiyi bulun. Kalbimiz aşk ile genişlemekte. Eğer sevgiduygusu karşılıklı yaşanıyor ise sevdiğiniz kişiler sizden ayrılsa bile aslakalbinizi terk etmeyecektir.

Spor Yapmak

Egzersiz yapmak kalp kırıklığı sonucunda girmiş olduğunuz depresyonu iyileştirmek için en etkili terapi yöntemidir. Koşmak, yüzmek,yürümek gibi etkinlikleri yaparsanız hüznünüz üzerinde ani bir rahatlama sağlamış olursunuz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları