Karşınızdaki bir insanın size yalan söyleyip söylemediğini nasıl anlarsınız? Bazı zamanlarda insanlar uydurmak biçiminde etliye sütlüye dokunmayan yalanlar ile yaşantısını idame ettirmekte. Bazı kişiler o anda paçayı kurtarmak adına kiminle olduğu, nerede bulunduğu konularında yalan söylemeyi tercih etmektedir. Bir azınlık ise yalan söyleme konusunu kendine huy edinmiş. İşte karşınızdaki insanın yalan söyleyip söylemediği anlamak için sizlere ipuçları.

Gözler

Image

Yalan söylemekte olan kişi diğer insanla göz kontağı kurmaya devam etmekte. Gözlerini başka bir noktaya sabitleyerek düşünmek, hatıraları gözden geçirmek anlamına gelir. Yalan konuşan insanların gözden geçirecekleri anıları yoktur. Üzgün olan insanların o anki duygularını ifade ederken göz çevresi ve alnında çizgiler oluşuyorsa, bu durum o kişinin gerçekten üzüldüğü anlamına gelmektedir.

Yalan Söyleyenler, Gününü Tersten Anlatamaz

Image

Eğer bir kişiye, o gün geçirmiş olduğu bir gününü anlattırdıktan sonra tersten anlatması istenir ve o insanın da kafası o anda karışırsa yalan söylediğinin ispatıdır.

Ağız Hareketleri

Image

Bir kişi konuştuğu esnada eğer dudaklarını aşağıya doğru istemsiz bir biçimde büküyor ise, bu söylediklerine kendisinin de inanmadığı anlamına gelir. Ağzın yukarı yana doğru bir tik hareketi sergilemesi demek, karşısındaki insanı küçümsediği anlamına gelir.

Eller ve Kolların Hareketi

Image

Eğer kişi bir şey söyledikten sonra ellerini ovuşturuyor ise, bu söylediği şeye kendini ikna etmeye çalıştığının göstergesidir. Yalan konuşan insanların elleri istem dışı olarak ense kısmına  veya bacaklarına gitmektedir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları