Kamp yapmayı seven ve sürekli kamp yapanların ve doğa yürüyüşlerine yeni başlayanların ilgisini çekecek zeka dolu pratik bilgiler ve ipuçları.

1- Adaçayı bitkisi böcekleri uzak tutar

Image

Kamp yaptığınız zamanlarda sizi rahatsız eden böceklerden kurtulmak için adaçayı bitkisinin kokusu bir nevi böcek ilacı etkisi yapmaktadır. Denemenizde fayda var.

2-Taşınabilir klozet ve tuvalet yapmak

Image

Deniz makarnaları vardır bilirsiniz, suda batmayan sosisimsi köpükten malzemeler. Bunu kova ölçüsünde kesin ve ortasından bir yarık açın.Kovanın içerisine poşeti yerleştirin, üzerine de deniz makarnasını yerleştirin.Kulpuna da tuvalet kağıdınızı yerleştirdiniz mi size gittiğiniz her ortamda eşlik edecek şahane bir klozetiniz oldu demektir.

3-Yakacak ile ilgili sıkıntı çekiyorsanız cipsler ve yağlı yiyecekler iyi yanıcıdır

Image

Kalori dediğimiz şey aslında bir gram suyun sıcaklığını bir derece yükselten ısı birimidir. Kalori ölçümü dediğimiz şey de aslında besinleri yakarak elde ettiğimiz bilgilerdir. Bu şu demek oluyor; kalorisi yüksek olan besinler aslında güçlü yanıcılardır. Özellik yağlı olan -ki yağ en yüksek kalorili besindir- cipsler gibi besinler hemen tutuşturulabilir.

4-Cımbız bulundurmak

Image


Kıymık battığı zaman nasıl çıkarılır mutlaka öğrenin ve yanınızda bir cımbız bulundurmanızda fayda var.

5-Eşyalarınızı yerleştirmek için bir ağaca ayakkabılık bağlamak

Image

Koku yaymakta olan şeyleri buraya koymadığınızdan emin olun çünkü bu kokular bazı hayvanların ilgisini çekebilmektedir. 

 

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları