Japon eğitim sisteminin en belirgin özelliği; eğitimle ilgili bütün unsurlararasında işbirliği sağlanması, yerel yönetimlerin eğitime dahil edilmesi, yerel yönetimlerin eğitime dahil edilmesi ve özel sektörün desteğinin alınması çok büyük önem taşıyor. Hepimizin ''Koniçiva'' olarak tanıdığı Japonların; okulları ve hakkında bilinmeyenleri...

Okul İçi Sınav Sistemi

Okul İçi Sınav Sistemi

Bir öğrenci 4. sınıfa yani 10 yaşına kadar herhangi bir sınava girmemektedir. Bu süre zarfında öğrencilere ahlakı, hoşgörüyü, sevgiyi ve saygıyı aşılamaktalar. Bütün görgü kuralları aşılanır ve karakter gelişimi tamamlanmaya çalışılmaktadır.

2. Akademik Yıl Takvimi

Akademik Yıl Takvimi

Akademik yıl 1 Nisan'da başlamaktadır.

Akademik yıl 3 döneme ayrılmıştır;

1 Nisan - 20 Haziran
1 Eylül - 26 Aralık
7 Ocak - 25 Mart


Yazın 6 hafta tatil yapılmaktadır. Ayrıca kış ve bahar aylarında ikişer haftalık ara tatilleri bulunmaktadır.

3. Temizlik

Temizlik

Japon okullar Güney Kore'de olduğu gibi okullarını kendileri temizlemektedirler. Bu şekilde birlik beraberlik aşılandığına inanılmaktadır.

4. Yemekler

Yemekler

Devlet okullarında yemekler standarttır ve sınıfta yeme zorunluluğu vardır. Yemekler özel aşçılar ve sağlık güvenlikleri eşliğinde hazırlanmaktadır. Bu katiyen uyulması gereken bir zorunluluktur.

5. Okul Sonrası Etütler

Okul Sonrası Etütler

Okul sonrası etütler çok yaygındır. İyi bir ortaokula gidebilmek için okul sonrası etütler akşam geç saatlere kadar devam etmektedir. Japonya akşamları gruplar halinde küçük çocuklar görmek oldukça normaldir.

Ayrıca ülkede şu zamana kadar hiç kimse tembellik yüzünden ilkokul, ortaokul ve lise tekrarı yapmamıştır. Çünkü ders çalışmak onlar için vazgeçilmez bir gerekliliktir.

6. Dersler

Dersler

Japonlar geleneksel derslerin yanısıra Japon şiiri ve kaligrafi (güzel yazı sanatı) dersi alırlar.

7. Giyim Kuşam

Giyim Kuşam

Neredeyse bütün ortaokullarda öğrenciler okul üniforması giymek zorundadır.

8. Devamlılık

Devamlılık

Japonya'da devamlılık oranı %99.99'dur. 

Bu bir okul ve öğrenme bilincidir. Devamsızlık veya geç kalma gibi bir durum neredeyse kesinlikle (sağlık durumları vs. haricinde) söz konusu değildir.

Ayrıca yapılan bir araştırmada Japon öğrencilerin %91'i öğretmenleri ne anlatırsa anlatsın dinlediklerini belirtmişlerdir.

9. Sınav Sistemi

Sınav Sistemi

Japon öğrencilerinin geleceği sadece tek bir sınavla belirlenmektedir. Rekabet çok yüksektir. Yeterli puan tutturulamazsa öğrenci yüksek ihtimalle üniversiteye girememektedir. Lise sonrası her yıl öğrencilerin yalnızca %7'sı üniversite okumaktadır.

10. Üniversite Yılları

Üniversite Yılları

Japonlar üniversiteyi işten önceki tatil olarak adlandırmaktadır. Hayatlarının en güzel yıllarını üniversitede yaşadıklarını belirtmektedirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları